Ga naar hoofdinhoud
Bodem en ondergrond
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Heb je vragen?

Gerben Visser
Stel een vraag
Aad Kant
Stel een vraag
Coert Ruseler
Stel een vraag
Mark Deuring
Stel een vraag

Ondergrond: van onderzoek tot evaluatie

Als onafhankelijk advies- en ingenieursbureau zijn wij actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. Onder meer op het gebied van onze bodemtechniek, cultuurtechniek en diepe ondergrond. Onze professionals richten zich met alle kennis en ervaring op het realiseren van bodemonderzoek en bodembeleid en de voorbereiding, begeleiding en evaluatie van bodemsaneringen. Ook op het gebied van een actueel onderwerp als bodemdaling verzorgen onze experts gedegen onderzoek.

Actuele kennis bodemtechniek en cultuurtechniek

Onze bodem en ondergrond wordt steeds waardevoller. Sterker: het is de basis van ons water- en voedselsysteem, drager van onze gebouwen en infrastructuur, een bron van onze energie en een plek voor alle kabels en leidingen. Onze specialisten ondersteunen overheden en bedrijven met de bodemvraagstukken van nu en morgen. Dit doen we op basis van actuele bodemkennis en de nieuwste inzichten en toepassingen op het gebied van data- en informatiemanagement.

Onze diensten

Antea Group beschikt over vakbekwame specialisten met uitgebreide ervaring en expertise van waterbodemonderzoek en waterbodembeleid, baggervraagstukken en het herstel van natuurgebieden. Daarnaast bieden we kansen en mogelijkheden op het gebied van geothermie, oftewel: het onttrekken van warm water uit de diepe ondergrond. Met bodembescherming leveren we gerichte preventie met maatwerk, duurzaamheid en kwaliteit. Waar de grond geopend wordt, verzorgen onze archeologen onderzoek naar mogelijk historisch erfgoed en bieden zij raad en daad bij het behoud daarvan. Kortom, van initiatief en realisatie tot beheer en onderhoud en van het leveren van een totaalpakket tot deskundige ondersteuning bij één of meerdere onderdelen.

Ondergrond: van onderzoek tot evaluatie
Ondergrond: van onderzoek tot evaluatie

Omgevingswet en bodem

De steeds belangrijkere rol van de ondergrond gaat hand in hand met een bodem waarin het steeds drukker wordt. Waar ruimtelijke ontwikkeling, de Omgevingswet, bestuurlijke processen en andere factoren elkaar ontmoeten, wordt de noodzaak van een integrale afweging duidelijk. Antea Group helpt bij het opstellen van een gebalanceerde visie op de ondergrond en ondersteunt bij het uitwerken van een integrale benadering in het licht van de Omgevingswet.

Bodemrisico’s in kaart

De vakbekwame bodem- en cultuurtechnische experts van Antea Group verbeteren en vergroten de gebruikswaarde van grond. Hun expertise zetten we in bij bodemkundige projecten zoals grondverbetering, waterbeheersing, demping of ontgronding. Met Bodem Digitaal Op de Kaart (BDOK) verzamelen wij alle bodemdata en vertalen we deze data naar uiteenlopende toepassingen. Het resultaat is inzicht en overzicht over alle bodemrisico’s.

Ontplofbare Oorlogsresten

Naast milieukundig en archeologisch onderzoek biedt Antea Group toegespitste diensten op het gebied van Onderzoek Ontplofbare Oorlogsresten (OOO). Door deze integrale aanpak bespaar je tijd, minimaliseer je risico’s en krijg je een totaalbeeld van mogelijke obstakels in de ondergrond. Zo garandeer je een vlot verloop van infrastructurele projecten.

Meer informatie of een offerte aanvragen:

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Voor vragen, informatie of een afspraak over Bodem en Ondergrond;

Neem contact met ons op.

Gerben Visser
Stel een vraag
Aad Kant
Stel een vraag
Coert Ruseler
Stel een vraag
Mark Deuring
Stel een vraag