Ga naar hoofdinhoud
Data
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Data

Data biedt ongekende mogelijkheden om onze wereld slimmer te organiseren, te ontwikkelen en te beheren. Maar hoe pas je data succesvol toe in organisaties, programma’s of projecten? En hoe haal je maximale waarde uit data? Antea Group biedt je een brede range aan dataproducten en –diensten. Van het inwinnen, analyseren tot het toepassen van data.

Domeinkennis, ICT en data

Onze kracht? Je treft in Antea Group een bureau dat door de jaren heen ontzettend veel kennis heeft verzameld op het gebied van onze leefomgeving. Tegelijkertijd beschikken we over data-experts, IT-specialisten en informatiemanagers die voor jouw vraagstuk een passende oplossing kunnen ontwikkelen. Deze combinatie resulteert in data-toepassingen die je in staat stellen om beleid bij te sturen, onderbouwde investeringen te doen en ontwikkelingen te voorspellen.

Data verzamelen

Voordat je data gaat inwinnen en verzamelen, zijn er twee vragen te beantwoorden: wat wil je weten en hoe ga je dit meten? Onze data-experts vertalen jouw vraagstuk naar een passende aanpak. We brengen jouw informatiebehoefte in kaart: wat is je doel, voor welke doelgroep en aan welke wettelijke vereisten moet de informatie voldoen? En vervolgens vertalen we dit naar een passend en uitvoerbaar dataplan, waarin wijze van inwinnen en beschikbaar maken centraal staan.

Waarde uit data halen

We bieden je ook de kennis en de experts om waarde uit data te creëren. Dit doen we allereerst door verschillende datastromen te valideren en met elkaar te verbinden, zodat er één samenhangende registratie ontstaat. Vervolgens gaan onze data scientists aan de slag om data te analyseren en nieuwe inzichten en verbanden te ontdekken. Deze inzichten vormen het startpunt voor nieuwe toepasbare oplossingen. Denk aan de inzet van FME-experts, de ontwikkeling van algoritmes en zelflerende data-modellen.

Data
Data

Toepassen en visualiseren

Je verzamelt, koppelt en analyseert data. En vervolgens wil je data toepassen. Om 24/7 inzicht te hebben in omgevingsdata. Om snel te inspecteren, te voorspellen, real-time rapportages te kunnen generen of om op elk gewenst moment en plaats te communiceren met derden. Het liefst in een omgeving die overzichtelijk én aantrekkelijk is. Antea Group ontwikkelt hiervoor cloud-platformen en gebruiksvriendelijke GIS-viewers en dashboards die grip geven op jouw informatiebehoefte. Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) behoren daarbij uiteraard tot de mogelijkheden.

Vernieuwend

In Antea Group tref je vooral een datapartner die continu investeert in nieuwe oplossingen en technologieën. Met AI-Vision bieden we je een state of the art platform voor beeldherkenning. Maar je vindt bij ons ook ‘cutting-edge’ producten op het gebied van Geografische Informatie Systemen (GIS) en de inwinning van data (drones, Smarbles en sensoring). En we zijn het eerste ingenieursbureau van Nederland dat is aangesloten op de DataHub van KPN zodat we grote hoeveelheden data snel en veilig kunnen streamen. 

Meer weten over data?

Neem contact met ons op.

Daan Stolker
Stel een vraag