Ga naar hoofdinhoud
DataInZicht
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

DataInZicht

Heb je vragen?

DataInZicht: meet, analyseer én bewaak de kwaliteit van geodata

Datagedreven werken begint bij betrouwbare (ruimtelijke) data. Maar, hoe staat het met de datakwaliteit in jouw organisatie én hoe kun je die verbeteren? DataInZicht biedt je op elk gewenst moment inzicht in de kwaliteit van alle relevante basis- en kernregistraties: BGT, BAG, WOZ én BOR. En met DataInZicht leg jij de juiste basis voor een datagedreven toekomst.

Grip op de kwaliteit van geodata

Ontbrekende verblijfsobjecten, geometrieverschillen, inconsistenties in gebruiksoppervlakten: leg verschillende basisregistraties naast elkaar en je ontdekt dat er naast overeenkomsten ook afwijkingen zijn. Deze vergroten het risico op fouten. Dit wil je voorkomen: zeker omdat geodata steeds vaker het fundament vormen voor ruimtelijk beleid en ruimtelijke keuzes, maar ook als integraal onderdeel van nieuwe wetgeving zoals de Omgevingswet. Dit vraagt om data waarop gebruikers kunnen vertrouwen: wat de bron ook is.

Hoe werkt DataInZicht?

DataInZicht is een online portaal waarmee je de datakwaliteit van vier registraties eenvoudig in beeld brengt. Door registraties (BAG-BGT, BGT-BOR, BAG-WOZ) te vergelijken heb je binnen 24 uur in kaart waar afwijkingen en knelpunten zitten. Inzichten die je via ons kunt raadplegen én waarmee je richting geeft aan de verbetering van data en dataprocessen.

DataInZicht: meet, analyseer én bewaak de kwaliteit van geodata

DataInZicht analyseert de kwaliteit van drie basisregistraties (BAG, BGT en WOZ) en één kernregistratie (BOR). Resultaat: inzicht in wat er nodig is om vier registraties als één samenhangend datafundament te laten functioneren.


Richard Hendriks
Senior adviseur Digitale Ruimte

Van inzicht naar kwaliteitsverbetering

DataInZicht is méér dan een oplossing om de datakwaliteit te meten. Met dit portaal leg je ook een basis voor kwaliteitsverbetering. Zo helpt DataInZicht je om verbeterscenario’s - en de impact daarvan op de werkvoorraad - door te rekenen. Ook genereer je met DataInZicht werklijsten op basis van jouw verbeteropgave. Wijs mutaties toe aan collega’s, beheer de workload én monitor de voortgang: zo krijg je én houd je grip op geodata.

Zo werk je met DataInZicht slimmer aan datakwaliteit:

  • Maak verschillen tussen gelijksoortige objecten in 3 basisregistraties én 1 kernregistratie geautomatiseerd inzichtelijk
  • Werk vanuit één overzichtelijk en intuïtief dashboard
  • Vertaal gewenste kwaliteitsverbetering naar werkvoorraad én benodigde capaciteit
  • Genereer werklijsten voor jouw team en wijs per collega mutaties toe
  • Monitor op elk gewenst moment de kwaliteitsvoortgang én vertaal dit naar managementrapportages.

Hoe gebruik je DataInZicht en wat kost het?

Als gebruiker betaal je een vaste fee per jaar. Gedurende dit jaar krijg je onbeperkt toegang tot het DataInZicht-portaal en maak je onbeperkt gebruik van het dashboard en bijbehorende tooling. Hierdoor breng je op elk gewenst moment – elke week, elke maand, elk kwartaal - de datakwaliteit en de voortgang in beeld. Uiteraard krijg je als gebruiker vooraf een uitgebreide instructie. En we bieden je tijdens de looptijd van het abonnement ondersteuning bij het gebruik en eventuele vragen.

DataInZicht: meet, analyseer én bewaak de kwaliteit van geodata
DataInZicht: meet, analyseer én bewaak de kwaliteit van geodata

Met DataInZicht bouwen aan ‘Zicht op Nederland’

Duurzame ruimtelijke keuzes beginnen bij goed zicht op de leefomgeving. Met Zicht op Nederland onderstreept de Rijksoverheid het belang van een toekomstvast en samenhangend geodata-fundament. Dit is nodig om de transformatie te maken van losse basisregistraties naar één organisatie-overstijgend gegevenslandschap. Reden voor Antea Group om DataInZicht te ontwikkelen: een portaal waarmee elke gemeentelijke organisatie de kwaliteit én de samenhang tussen registraties in beeld brengt en bewaakt.

Van inzicht naar advies en capaciteit?

Wil je op basis van de inzichten uit DataInZicht sparren over hoe je de datakwaliteit in jouw organisatie kunt verbeteren? Of je heb je tijdelijk extra capaciteit nodig om de datakwaliteit in jouw organisatie op het gewenste kwaliteitsniveau te brengen? Weet dan dat de adviseurs en de dataspecialisten van Antea Group voor je klaar staan om je ook bij deze vraagstukken te ondersteunen.

DataInZicht: meet, analyseer én bewaak de kwaliteit van geodata

DataInZicht - meld je aan voor het inloopuur

Wil je op basis van de inzichten uit DataInZicht sparren over hoe je de datakwaliteit in jouw organisatie kunt verbeteren? Of je heb je tijdelijk extra capaciteit nodig om de datakwaliteit in jouw organisatie op het gewenste kwaliteitsniveau te brengen? Weet dan dat de adviseurs en de dataspecialisten van Antea Group voor je klaar staan om je ook bij deze vraagstukken te ondersteunen.

Meld je aan voor een inloopuur

Vraag nu meer informatie of een DataInZicht demo aan

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Meer weten over DataInZicht?

Neem contact met ons op.