De Omgevingswet is sinds 1 januari 2024 in werking. Ben je verantwoordelijk voor het verkrijgen van vergunningen in gebiedsprocessen zoals de infra, natuur, projectontwikkeling, et cetera?

Wij nemen je graag mee in de wet- en regelgeving, geven je adviezen ten aanzien van strategische keuzes en nemen handige tips en tricks met je door zodat het vergunningenmanagement onder de Omgevingswet zo soepel mogelijk verloopt. Verder gaan we aan de slag met een combinatie van theorie en korte praktijkopdrachten die je in jouw werk tegenkomt: met welk bevoegd gezag heb ik te maken, voor welke activiteiten heb ik een toestemming nodig en over welke toestemming hebben we het dan (vergunning, melding, algemene regels, maatwerk, etc.), aan welke indieningsvereisten moet ik voldoen en welke stappen moet ik doorlopen om een complete vergunningaanvraag in te dienen?

De training vindt plaats op donderdag 13 en 27 juni 2024 op ons kantoor in Oosterhout.

Meld je nu aan

Vereiste basiskennis

Om de training goed te kunnen volgen is het prettig als je wat kennis en ervaring hebt over de wet- en regelgeving voordat de Omgevingswet in werking ging. Daarnaast is enige kennis over een aantal begrippen die veel terugkeren uit de oude wet- en regelgeving handig om het een en ander in perspectief te kunnen plaatsen onder de Omgevingswet.

Denk hierbij aan de begrippen beschikking, inrichting, bestemmingsplan, dubbel bestemming, werk of werkzaamheden. Websites zoals omgevingsloket online (OLO) of ruimtelijkeplannen.nl. Wet- en regelgeving zoals de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de handige bijlage II van het Besluit omgevingsrecht. Echter, kennis van en ervaring met de Omgevingswet is voor velen nieuw. Daar is dus geen basiskennis voor vereist.

"Onze training vergunningenmanagement wordt beoordeeld met een 9,3"

Kosten en annulering

De kosten voor de training bedragen € 1.350,- excl. btw per deelnemer, inclusief alle (test)materialen en arrangementskosten. Wij bieden tot twee weken voor de startdatum de mogelijkheid om de training kosteloos te annuleren. Twee weken voor de startdatum ontvang je de bevestiging dat de training doorgaat. In het geval van een annulering na de bevestiging zijn wij genoodzaakt om het hele bedrag in rekening te brengen.

De training begint om 9.00 uur en duurt tot circa 16.30 uur. Dit geldt voor beide dagen. Graag een eigen laptop meenemen om volledig mee te kunnen doen met de training en de opdrachten.