Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechnisch advies en engineering
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Integraal bouwadvies

Bouwtechnisch advies. Bouwfysica, constructie, bouwkosten, installaties: elk nieuwbouw- en renovatieproject vergt veel bouwtechnische kennis en bouwbegeleiding. Dan is het een meerwaarde om een gids aan boord te hebben die al die expertises in huis heeft. Een onafhankelijk adviseur die ervoor zorgt dat alle facetten logisch samenvallen. Resultaat: haalbare plannen, passende oplossingen en een efficiënter bouwproces. 

Bouwbegeleiding vanuit een breed perspectief

De kracht van Antea Group? Wij staan je bij in élke projectfase waarin bouwtechnische expertise wordt gevraagd. Aan de ontwerptafel, maar net zo goed op de bouw zelf. In grote en kleine projecten brengen wij op elk onderdeel de juiste specialisten aan tafel: engineers, adviseurs en ontwerpers. Dit betekent niet alleen dat we snel kunnen schakelen. Juist deze brede aanpak zorgt voor meer samenhang in plannen én slimmere keuzes.

Installatietechniek in de bouw

Energie, water, ventilatie, beveiliging, verlichting. Er gaat ontzettend veel techniek in een gebouw. Dit wil je goed regelen, dit wil je slim regelen. Wat heb je nú nodig en wat is handig voor later? Onze adviseurs werken verschillende scenario’s uit, zetten plussen en minnen op een rij. Zo kies je voor een passend installatieconcept en doe je altijd een verantwoorde investering in installatietechniek.

Bouwkundig advies en bouwkosten advies

Elk bouwproject is een balansoefening tussen bouwkundige keuzes en budgettaire mogelijkheden. Dan is het de kunst om toch een plan vorm te geven dat maximaal voldoet aan wensen, eisen en ambities. We doorzien kansen én risico’s, rekenen kritisch met je mee en zetten alternatieven op een rij bij een bouwkundig- en bouwkosten advies. Op deze manier dragen we bij aan een plan dat technisch én financieel haalbaar is.

Integraal bouwadvies
Integraal bouwadvies

Constructieadvies

De constructie is een onmisbare schakel binnen elk gebouw. Een ruggengraat die zorgt voor draagkracht. Maar die ook de basis vormt voor energiebesparing, veiligheid en gezondheid. Een doordacht constructief ontwerp vraagt daarom om constructeurs die vanuit elk perspectief kunnen meedenken en ontwerpen. Die constructeurs vind je bij Antea Group.

Bouwfysica

Een gebouw moet technisch kloppen, maar ook comfort bieden. Zeker wanneer er wordt gewoond, gewerkt en geleerd. Maar hoe ga je slim om met luchtkwaliteit, daglicht, akoestiek en ventilatie? En hoe zorg je ervoor dat bouwfysische maatregelen logisch samenvallen met installaties, ontwerp en energiebesparing? Onze bouwfysica-adviseurs zorgen voor een concept dat staat.

Bekijk onze certificering utiliteitsbouw

Projectmanagement

Een bouwproject managen is een expeditie op zich. Dit vraagt om een perfecte voorbereiding, maar ook om goede begeleiding onderweg. Dan is het een meerwaarde om samen te werken met een professional die het hele bouwtraject overziet. Die de regie pakt, regelt wat geregeld moet worden en zorgt dat je bereikt wat je voor ogen hebt. Kortom: projectmanagement in de bouw.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Ook maximaal grip houden op jouw bouw- of renovatieproject?

Neem contact op met onze ingenieurs.