Ga naar hoofdinhoud
Bouwkundig en bouwkosten advies
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Een perfect evenwicht tussen bouwkundige oplossingen en budgettaire mogelijkheden

Elk bouwproject is een balansoefening tussen bouwkundige oplossingen en budgettaire mogelijkheden. Dan is het de kunst om tot een ontwerp te komen dat maximaal voldoet aan wensen, eisen en ambities. Onze bouwkundige en bouwkostenadviseurs bieden je hierin ondersteuning: vanuit bouwtechnisch en kostenperspectief. Op deze manier dragen wij bij aan een plan dat technisch én financieel haalbaar is.

Bouwkundig ontwerp en engineering

Wat betekenen jouw plannen en ambities voor de constructie en de bouwfysica? Voor welke materialen en installaties kies je? Hoe geef je invulling aan brandveiligheid en energie-ambities? Onze bouwkundig adviseurs zorgen voor een samenhangend plan waarin wij wensen en eisen vertalen naar bouwtechnische oplossingen. Een kwestie van samen slijpen en schaven. Via een voorlopig ontwerp, definitief ontwerp schakelen wij door naar het uitvoeringsontwerp.

Met oog voor de kosten

De bouwkundige keuzes die je maakt, hebben gevolgen voor de investeringen die je doet. Het is de kunst om elke euro zo optimaal mogelijk te besteden: voor de korte én de langere termijn. Wij hebben de specialisten in huis die je dit inzicht verschaffen. Onze specialisten kijken naar investeringen, Total Cost of Ownership (TCO), terugverdienmodellen en exploitatie. Door alternatieven op een rij te zetten en scenario’s door te rekenen, vinden wij de beste oplossing.

Bouwkunde: de partner die staat voor jouw belang

Onze meerwaarde? Wij staan je bij in élke fase waar bouwkundige expertise wordt gevraagd. Bij ontwerpsessies, in overleg met de architect en natuurlijk óp de bouwplaats zelf. Wij zorgen ervoor dat je op elk onderdeel de juiste kennis en specialisten achter de hand hebt. Onze specialisten dragen bij aan:

  1. Haalbaarheidsonderzoek
  2. Initiatief [Programma van Eisen (PvE2Go), Bouwbesluit, technische opname]
  3. Engineering [VO, DO, UO, bouwkostenadvies]
  4. Aanbesteding [Bouwteam, UAV-gc, bestekken]
  5. Uitvoering [Directievoering en toezicht, contractbeheersing]
  6. Beheer en Onderhoud [MeerJarenOnderhoudsplannen (DMJOP), assetmanagement]

Bouwkundig advies

Bij nieuwbouw- of renovatieplannen is het de kunst om een plan op koers te houden: technisch en financieel gezien. Zeker wanneer je in het ontwerpproces te maken krijgt met de inbreng van stakeholders, stuur- en gebruikersgroepen. Aanvullende wensen en eisen kunnen bouwkundig én budgettair grote gevolgen hebben. Dan is het fijn om een onafhankelijk adviseur aan boord te hebben die kritisch meedenkt, kansen doorziet en helpt om verantwoorde keuzes te maken.

Een perfect evenwicht tussen bouwkundige oplossingen en budgettaire mogelijkheden
Een perfect evenwicht tussen bouwkundige oplossingen en budgettaire mogelijkheden

Energie besparen?

Bij de bouw en renovatie van gebouwen en vastgoed is verduurzaming een item. Onze bouwkundig adviseurs denken mee over hoe je bouwkundig gezien invulling geeft aan energiebesparing en verduurzaming. Maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw investering zich terugverdient. Wij rekenen varianten en alternatieven door en zorgen ervoor dat hierin verantwoorde keuzes worden gemaakt op basis van de Total Cost of Ownership.

Ons track record

Tientallen organisaties maken gebruik van de bouwkundig specialisten en bouwkostenadviseurs van Antea Group. Zo zijn wij onder andere vanuit deze rol nauw betrokken geweest bij projecten zoals de nieuwbouw van distributiecentra voor UPS en bij diverse objecten voor beleggers en eindgebruikers. Dat wij ook voor duurzame partnerships gaan, laten we onder meer zien bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe waar wij als tactical maintenance partner onze expertise inzetten op het gebied van assetmanagement en nieuwbouw.

Bekijk ook de andere diensten over Bouwtechnisch advies en engineering

Op zoek naar een onafhankelijk bouwkundig specialist voor élke fase van jouw bouwproject?

Neem contact op met onze ingenieurs.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie