Ga naar hoofdinhoud
Projectmanagement in de bouw
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Dé regisseur die bouwprojecten verder brengt

Een nieuwbouw- of renovatieproject managen is een expeditie op zich. Dit vraagt om een perfecte voorbereiding, maar net zo goed om goede begeleiding onderweg. Dan is het een meerwaarde om samen te werken met een professional die het hele bouwtraject overziet. Iemand die de regie pakt, regelt wat geregeld moet worden, risico’s beheerst en zorgt dat je bereikt wat je voor ogen hebt.

Bouwprojecten op koers houden

Sta jij voor de nieuwbouw, transformatie of renovatie van woningbouw, kantoor, logistiek vastgoed, sportaccommodatie of zorgaccommodatie? Hoe jouw bouwopgave er ook uit ziet: onze projectmanagers brengen bouwprojecten verder. Vanaf het eerste initiatief tot en met de realisatie. Ze overzien het geheel, weten welke stappen je moet nemen en hoe je stakeholders en belangen verbindt. En ze hebben ervaring met het aansturen van multidisciplinaire teams.

Integraal bouwadvies

Een ander voordeel is dat een projectmanager van Antea Group alle benodigde kennis in eigen huis kan organiseren. Denk aan constructeurs, ontwerpers of installatietechnisch adviseurs. Maar net zo goed experts op het gebied van contracten, vergunningen en bouwkosten. Onze projectmanagers zijn hierdoor in staat om in elk bouwproject, op elk moment de juiste kennis aan tafel te brengen. Dit zorgt voor samenhangende plannen, betere kwaliteit en meer snelheid.

Een risico-gestuurde aanpak

Daarnaast kies je met Antea Group voor een risicogestuurde aanpak. Onze projectmanagers weten welke risico’s een bouwproject met zich meebrengt en hoe je deze moet beheersen. Onze aanpak bestaat onder meer uit risicosessies, een risicobeheersplan en een risicoregister dat in elk projectgroep-overleg op de agenda staat. Uiteraard zorgt onze projectmanager voor de uitvoering van beheersmaatregelen.

Dé regisseur die bouwprojecten verder brengt
Dé regisseur die bouwprojecten verder brengt

Een goed fundament

Het managen van een bouwproject is niet alleen een kwestie van expertises verbinden. Het vraagt ook om bewaking van prestaties en afspraken. Voor een optimale beheersing van projecten sturen wij op Geld, Organisatie, Kwaliteit, Informatie en Tijd (GO-KIT). Dit resulteert in een plan waarin doelen, processen en verantwoordelijkheden duidelijk zijn vastgelegd. En door scherp te zijn, open te communiceren en vakkundig te managen, halen we voor jou het maximale uit projecten.

In elke fase van een bouwproject

Je kunt ons op onderdelen inschakelen: in de voorbereiding, tijdens de contractfase en tijdens de uitvoering zelf. Maar ook om bouwprojecten vanaf het initiatief tot en met de oplevering te managen. Goed om te weten dat wij nieuwe technologieën en toepassingen inzetten om raakvlakken te managen, projecten te structureren, samenwerking te verbeteren en voortgang te bewaken. Denk aan BIM-ontwerpen, GIS-oplossingen en digitale tools zoals het Vastgoed Portaal.

Ons trackrecord

De afgelopen jaren hebben de projectmanagers van Antea Group hun meerwaarde getoond in kleine én grote bouwprojecten. Zo zijn we als projectmanager betrokken geweest bij de bouw van de multifunctionele sporthal De Nije Westermar in Burgum en bij de renovatie van locatie Parlevinker van GGZ Friesland. Ook in zeer complexe projecten zoals de bouw van het parkpaviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe hebben wij onze meerwaarde laten zien.

Bekijk ook de andere diensten over Bouwtechnisch advies en engineering

Op zoek naar een projectmanager bouw?

Neem contact met ons op.