Na een aantal jaren van planontwikkeling en voorbereiding is de bouw van Floriworld een feit! Aalsmeer krijgt een bijzondere en verrassende bezoekersattractie over het thema bloemen en planten op een oppervlakte van 6.500 m2. En 365 dagen per jaar open! Het projectmanagement van de nieuwbouw is in handen van Antea Group.  

Een unicum in Nederland

Na een lange tussenperiode is in 2018 middels een samenwerkingsovereenkomst concreet vervolg gegeven aan het initiatief om FloriWorld te realiseren. Kondor Wessels Projecten (KWP) heeft hierin samen met de Dutch Experience Group (DEX) de regie, in opdracht van FloriWorld bv. Bij deze ontwikkeling heeft de FloriWorld bv een team van expertise om zich heen verzameld van juristen tot financieel adviseurs, en voor het bouwprojectmanagement heeft zij in Antea Group een goede partner gevonden. Antea Group  verzorgt het bouwprojectmanagement, bestaande uit onder andere het toetsen van fasedocumenten, sturen op kwaliteit, borgen van raakvlakken en afstemming met overige stakeholders.

De uitdaging bij dit project is dat het een unicum in Nederland is; nog nooit eerder is een attractie-gebouw ontwikkeld met het thema bloemen en planten. Hier komen zowel technische uitdagingen bij kijken zoals klimaat en comfort, als ook omgevingsmanagement en behoud van betrokkenheid van alle betrokken stakeholders.

Een nieuw visitekaartje

Gericht op nationale en internationale toeristen, maar bijvoorbeeld ook voor het onderwijs en de zakelijke markt. FloriWorld is de thuisbasis en een nieuw visitekaartje van de sector en draagt bij aan de top of mind positie van bloemen en planten bij consumenten en stakeholders. FloriWorld is een verrijking van het toeristisch aanbod in de directe omgeving van Amsterdam en Schiphol, in het hart van de Nederlandse identiteit. FloriWorld past daarmee perfect in het beleid om toeristen meer te spreiden ten opzichte van Amsterdam en is onderdeel van de Bloemenlijn in het HollandCity beleid van NBTC.

Een bijzonder en markant gebouw prijkt straks tussen de panden rondom de bloemenveiling. Met de vele kleuren en opvallende gevel, en natuurlijk bijzondere inhoud, belooft het een mooie toevoeging te worden aan het Nederlandse toerisme!