In opdracht van GGZ Friesland heeft Antea Group het projectmanagement en de engineering van de nieuwbouw van 49 studio’s inclusief ondersteunende ruimtes voor de doelgroep KVB (Klinische Vervolgbehandeling) in Franeker verzorgd. GGZ Friesland wilde het project aanbesteden middels een geïntegreerde contractvorm (UAV-GC). Gezien de marktontwikkelingen is besloten de nieuwbouw te realiseren in bouwteamverband.

Brandveiligheid

Adema Architecten tekende voor het ontwerp en Antea Group verrichte de installatie- en constructieadvisering, bouwfysica en de brandveiligheid. Door onze brandveiligheid-adviseurs is specifiek gelet op de brandveiligheid van de kunstrietgevel in combinatie met houtskeletbouw. De studio’s zijn all-electric en worden verwarmd middels infraroodpanelen. De bewoners kunnen hiermee individueel de temperatuur in de studio regelen.

Bouwteam

Dit integrale ontwerp is vervolgens in bouwteam aanbesteed, waarbij Bouwgroep Dijkstra-Draisma werd geselecteerd als bouwteampartner met ITBB als installateur. Bij de aanbesteding zijn enkele optimalisaties voorgesteld waarmee Bouwgroep Dijkstra-Draisma de winnende aannemer werd. In het bouwteam is samen met de aannemer tot een uitvoeringsontwerp gekomen. Na ondertekening van de aannemersovereenkomst is het project uitgevoerd. Hiermee ontzorgde Antea Group GGZ Friesland volledig.

Bijzonder om te vermelden zijn de rieten gevels, die de studio’s een fraaie uitstraling geven, en de ronde vorm waardoor de patio’s met fraai ingerichte binnentuinen een prettig beschut gevoel geven aan de bewoners. De studio’s zijn inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik genomen.