Ga naar hoofdinhoud
Duurzaamheid, een continu proces binnen onze organisatie
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Duurzaamheid

Antea Group is een toonaangevende partner bij de ontwikkeling en toepassing van duurzame en integrale oplossingen in onze leefomgeving. Daarbij is duurzaamheid nooit het eindpunt, maar een continu proces met als uitgangspunt een positieve impact op de leefomgeving. Dat begint bij de drijfveren binnen onze organisatie, want verduurzaming komt van binnenuit en werkt zo door naar de keten. Wij geloven in duurzame en innovatieve dienstverlening enerzijds en een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering anderzijds.

Duurzame impact op onze leefomgeving

Als veelzijdig en internationaal ingenieurs- en adviesbureau bieden we oplossingen op het gebied van milieu, infrastructuur, stedenbouw en water. Dat gaat veel verder dan het leveren van technische expertise en strategische ideeën. Bij elk project kijken we naar de impact op onze leefomgeving. Vanuit een breed zichtveld zoomen we vervolgens in op duurzame toepassingen, oplossingen en ontwikkelingen.

Zo concreet, zichtbaar en meetbaar mogelijk. Daarbij maken we vanzelfsprekend gebruik van de specialistische kennis van onze ingenieurs en adviseurs. Die diversiteit en toegang tot expertise zorgt direct voor een toegevoegde waarde. Van interne kracht en drijfveren naar duurzame realisaties op welk gebied dan ook.

Duurzaamheid, een continu proces binnen onze organisatie
Duurzaamheid, een continu proces binnen onze organisatie

Duurzamer voor iedereen

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaan razendsnel. Als netwerkorganisatie staan wij middenin die wereld van innovaties, vooruitgang en nieuwe ideeën. We zijn betrokken, delen kennis en we blijven onze opdrachtgevers inspireren. Dat begint bij onze intrinsieke motivatie en aandacht voor een betere, gezondere en bewustere wereld om ons heen. Als organisatie bieden wij onze medewerkers dan ook ruimte voor het ontwikkelen van duurzame plannen en ideeën.

Dat is goed voor ons bedrijf. En goed voor het milieu. Het reizen naar projecten en klanten hoort daar natuurlijk bij. Daarom zetten we in op duurzame mobiliteit door het gebruik van elektrische auto’s en het openbaar vervoer. Daarnaast zetten we in op digitaal werken en het reduceren van mobiliteit. We verkleinen daarmee heel gericht onze voetafdruk en onderstrepen als toonaangevende organisatie onze duurzame ambities.

De Sustainable Development Goals

We zetten ons in voor het creëren van positieve impact voor de generaties na ons. Hierbij richten we ons op het bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s), de wereldwijde 2030 doelen voor duurzame ontwikkeling.

Via onze projecten en duurzame oplossingen die we daarin bieden, hebben we de grootste impact op de SDG's. Tegelijkertijd willen we onze eigen medewerkers zeker niet vergeten. Verduurzaming vanuit onze eigen organisatie leidt uiteindelijk tot de mooiste resultaten naar buiten toe en inspireert ook anderen om mee te doen. In onze bijdrage aan de SDG's richten we ons daarom zowel op onze interne organisatie als op hoe wij in projecten werken en het type projecten waaraan wij werken.

Alle zeventien SDG’s zijn belangrijk voor duurzame ontwikkeling. Antea Group spant zich in voor zeven SDG’s. Deze liggen het dichtst bij onszelf. Door deze focus, een stapsgewijze en gerichte aanpak kunnen we écht impact creëren.

Duurzaamheid, een continu proces binnen onze organisatie
Duurzaamheid, een continu proces binnen onze organisatie

Beeldmerk Duurzaam Antea Group

Wij staan voor een duurzaam Antea Group. Wij kiezen als organisatie om zeven Sustainable Development Goals (SDG’s) verder te implementeren en uit te dragen. Daarnaast willen we eenduidig communiceren rondom duurzaamheid. Daarom voegen we vanaf nu bij alle duurzame projecten dit beeldmerk toe ter bewustwording. Om duurzame projecten extra te belichten én om bij iedereen een stukje bewustwording te creëren. Maar ook om te laten zien wat we doen op het gebied van de SDG’s. Zo helpen wij onszelf en onze klanten om elkaar te verbinden en te versterken op het gebied van verduurzaming. We doen wat we zeggen én zeggen wat we doen. Dit beeldmerk helpt daarbij!

Hoe is het beeldmerk opgebouwd?

Duurzaam Antea Group is de verzamelnaam voor alle duurzaamheidsactiviteiten van Antea Group Nederland. We hebben gekozen om de regenboogparaplu te verwerken in het beeldmerk. De kleuren staan voor de verschillende thema’s binnen duurzaamheid en komen tevens overeen met de door ons gekozen Sustainable Development Goals van de VN. “Elke dag een stukje mooier!” geeft op een laagdrempelige en positieve manier aan dat iedere stap die we zetten op het gebied van duurzaamheid, telt.

Meer weten over onze duurzaamheidsambities?

Neem contact met ons op.