Familie Van Puijenbroek is vaandeldrager van duurzaam investeren

20 december 2022 - VP Capital mag zich de allereerste winnaar noemen van de Antea Group Duurzaam Award. De investeringsmaatschappij van de familie Van Puijenbroek is volgens het ingenieurs- en adviesbureau het meest onderscheidend als het gaat om verduurzaming. Antea Group reikt de award op 20 december uit aan directeur Guus van Puijenbroek.

Tanja Lendzion, CEO Antea Group Nederland: “Antea Group werkt jaarlijks voor honderden organisaties en bedrijven. Vanuit onze duurzaamheidsambities willen we ook onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners stimuleren én inspireren bij het verduurzamen. Hiervoor hebben we de jaarlijkse Antea Group Duurzaamheid Award in het leven geroepen. Een prijs voor de organisatie die zich in onze ogen onderscheidt op het gebied van duurzaamheid qua vooruitstrevendheid, kennisdeling en intrinsieke motivatie”.

VP Capital wint eerste Antea Group Duurzaamheid Award

Volledige portefeuille verduurzamen

Met VP Capital kent de award een eerste winnaar van formaat. De investeringsmaatschappij van de Belgisch-Nederlandse familie Van Puijenbroek, groot geworden in de werkkledingindustrie, geldt als vaandeldrager van het duurzaam investeren. VP Capital is een Carbon Neutral Company, recent B Corp gecertificeerd en heeft zich – net als Antea Group – gecommitteerd aan het Science Based Targets-initiatief. Het family-office beheert inmiddels een brede portefeuille met investeringen in bedrijven als Batenburg Techniek, Aquaporin, Accsys Technologies en diverse impactfondsen. VP Capital heeft zich ten doel gesteld om de volledige portefeuille te verduurzamen.

Duurzame woningbouw

Van duurzame landbouw tot de energietransitie: VP Capital investeert louter in projecten en innovaties die aantoonbaar duurzame impact hebben. De ambities van de familie komen onder meer naar voren in ‘Het Land van Anna. Hierbij wordt het terrein van de voormalige HAVEP-textielfabriek in Goirle getransformeerd tot unieke woonwijk waarin natuur-inclusief wonen, ecologie en circulariteit centraal staan. Guus van Puijenbroek: “Je ziet onze duurzame ambitie hier terug in veel verschillende elementen. Tuinen worden ingericht met allerlei inheemse soorten en er is volop aandacht voor beschermde diersoorten zoals uilen en vleermuizen. Ook energietransitie en circulariteit zijn goed verankerd in het plan. We zijn Antea Group en haar medewerkers zeer dankbaar voor deze mooie erkenning!”

Award én boom in het Antea Group-bos

Naast VP Capital behoorden Circulair Fryslân en het samenwerkingsverband Gemeente Almere & Staatsbosbeheer tot de Top 3 van genomineerden. Uit een interne stemming kwam VP Capital met 66% van de stemmen als winnaar uit de bus. De winnaar ontvangt de Antea Group Duurzaamheid Award én krijgt een boom in het Antea Group-bos: landgoed Alvershool bij Nuenen.

 

Lees meer over de samenwerking tussen Antea Group en VP Capital

Voor meer informatie