Ga naar hoofdinhoud
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Innovatie

Techniek en technologie, ze zijn continu in beweging. En onze maatschappij verandert net zo snel mee. Niet voor niets dat innovatie een van de belangrijkste thema’s van Antea Group is. Waar we ook komen, wat we ook doen, onze ingenieurs en adviseurs denken altijd vooruit. Of het nu gaat om slimmer werken met data, gebruik maken van sensoring of automation.

Vernieuwen doen we altijd al

Al meer dan 70 jaar staat Antea Group aan de wieg van diverse innovaties. Neem de overkapping van IJsstadion Thialf. Niemand hield het begin jaren tachtig voor mogelijk dat je een dak boven een ijsbaan kon bouwen. Onze ingenieurs lieten zien dat het haalbaar was. De lichte constructie en de klimaatbeheersing baarden wereldwijd opzien. Maar er is meer. Begin jaren ’80 ontwikkelden we een nieuw groenbeheersysteem voor gemeenten. Hierbij werd voor het eerst gebruik gemaakt van computers en gemakkelijk hanteerbare software.’ Dit beheersysteem stond aan de basis van de GBI beheersoftware waarmee inmiddels honderden gemeenten werken.

Innovaties anno nu

Antea Group vindt innovatie belangrijker dan ooit. We stoppen hier veel tijd en energie in. Zo werken onze medewerkers bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van slimme sensorballetjes, die een onbekende, soms gevaarlijke omgeving, kunnen inspecteren en optimaal in kaart kunnen brengen. En we hebben een nieuwe werknemer aangenomen: Robothond Spot die ons onder andere gaat helpen bij inspecties. Ook lopen we voorop bij de ontwikkeling van volledig digitale inspecties die gevisualiseerd zijn met augmented reality. Digitale Transformatie is de leidraad voor onze toekomstige bedrijfsvoering.

Fotograaf: Sander Hoosemans

We stoppen veel tijd en energie in innovatie. Dit past erg goed bij de drijfveren van mijn collega's: een ingenieur wil graag continu verbeteren en vernieuwen.


Harmen Tjeerdsma
Manager Innovatie & ICT

Het onmogelijke mogelijk maken

Bij Antea Group werken technisch specialisten, experts op het gebied van wetten en regels, professionals die weten hoe je 'onmogelijke plannen' toch mogelijk kunt maken. Zij staan aan de basis van innovatie en vernieuwing. Antea Group geeft medewerkers daarom volop ruimte. We werken aan ons innovatief vermogen door te investeren in de kennisontwikkeling van onze mensen. Maar ook door gebruik te maken van de nieuwste technieken en methodieken zorgen we ervoor dat we blijven verbeteren en hoogwaardige kwaliteit blijven leveren.

De langste dronevlucht van Europa

Een mooi voorbeeld van 'het onmogelijke mogelijk maken' is onze dronevlucht van Oranjewoud naar Kopenhagen in oktober 2022. Op woensdag 5 oktober 2022 vertrokken we met onze drone vanuit Oranjewoud en op zaterdagmiddag 8 oktober kwamen we volgens planning in Kopenhagen aan. Zondag was de finish en vond het officiële moment bij het ARKEN museum plaats. Wat een prachtige en leerzame reis. We zijn super trots op de crew en iedereen die meegeholpen heeft om deze vlucht mogelijk te maken. 
Xpedition New Horizons | Antea Group