Wat zijn we trots - dubbelslag bij de uitreiking van de Vernufteling 2023!! Closing the Loop wint zowel de publieks- als de juryprijs. 

Op donderdag 11 mei 2023 is de winnaar van De Vernufteling 2023 bekendgemaakt. De inzending ‘Closing the Loop’ van Antea Group werd door de vakjury verkozen tot meest vernuftige en schaalbare ingenieursproject met maatschappelijke meerwaarde. Dit jaar waren er maar liefst 3 projecten van Antea Group genomineerd voor de publieksprijs van de Vernufteling. Het project Closing the Loop maakte kans op de juryprijs van De Vernufteling 2023.

Closing the Loop

Closing the Loop zet zich in voor het hergebruiken van grondstoffen voor viaducten. Maar liefst 70% van bestaande kunstwerken wordt namelijk niet duurzaam gesloopt voor het einde van de technische levensduur. Enorm zonde, gezien de mondiale schaarste van primaire grondstoffen. Closing the Loop is een consortium, bestaande uit Antea Group, Nebest, GBN Groep en Strukton Civiel. Lees hier meer over Closing the Loop.

Automatische Monsterselectietool

In Nederland worden jaarlijks tienduizenden bodemonderzoeken uitgevoerd. Om de meest geschikte mengsels van bodemmonsters voor de uiteindelijke analyses te selecteren, ontwikkelden ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en TerraIndex de AMT.

Engineering 3.0 - Genetisch Ontwerpen

Parametrisch ontwerpen is inmiddels op veel plekken gemeengoed. Antea Group zet de volgende stap: Genetisch Ontwerpen. Dat levert winst op voor opdrachtgevers, ingenieurs én het milieu. Simone de Rijke: ‘Automatisering helpt ons om het werk van maanden terug te brengen naar uren.’

De Vernufteling

De Vernufteling is de verkiezing van het meest innovatieve ingenieursproject, georganiseerd door Koninklijke NLingenieurs in samenwerking met vakblad De Ingenieur. Het doel van de Vernufteling is het werk van advies- en ingenieursbureaus erkenning en bekendheid te geven. Techniek zit voor de meeste Nederlanders verstopt achter vanzelfsprekende verworvenheden als viaducten, waterzuivering of verwarming. De Vernufteling maakt deze zichtbaar.