De implementatie van de BRO is in volle gang. Op 1 januari 2018 traden de eerste registratieobjecten in werking: Geotechnisch sondeeronderzoek, Grondwatermeetput en Bodemkundig Boormonsterprofiel. Vanaf 1 januari 2020 volgde de tweede tranche: de Geotechnische boormonsterbeschrijving en –boormonsteranalyse en de Bodemkundige wandbeschrijving en een vijftal modellen. Daarnaast kreeg ook de ENSIA voor de BRO een verplicht karakter.

Met ingang van 1 januari en 1 mei 2021 volgt nadere verdieping in de boor- en wandonderzoeken (bodemkundige boormonsteranalyse, geologische boormondsterbeschrijving, geotechnische booranalyse en de bodemkundige wandmonsteranalyse) en in het grondwaterdomein (monitoringsnet, standonderzoek en samenstellingsonderzoek) Kortom: werk aan de winkel om deze onderzoeken hun plekje in de BRO te geven. Is dit nog geen automatisme in jouw organisatie? Kom naar de workshop BRO om samen met andere gemeentelijke bronhouders te leren.

Meld je nu aan

De vele facetten van BRO

Om snel basiskennis te vergaren, inzicht in te krijgen en te leren van ervaringen van BRO-coördinatoren, organiseert Antea Group voor alle gemeentelijke bronhouders een workshop BRO.

De BRO kent veel facetten. Ondanks dat de informatie in de BRO voor velen een ver-van-mijn-bed-show is, raakt de BRO veel afdelingen in jouw organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je collega’s van het ingenieursbureau, projecten, water, milieu, bodem en ICT. De BRO heeft daarnaast ook implicaties voor de processen die leiden tot of gebruik maken van de BRO-gegevens.

Het programma

  • Achtergrond Basisregistraties;
  • BRO;
  • Krachtenveld analyse: Wie heb je nodig?
  • Procesgerichte casussen: Wie moet wat doen?

Na deze dag heb je je basiskennis BRO op orde en kun je met je eigen collega’s aan de slag in je eigen organisatie. Je ontvangt een hand-out van de getoonde dia’s en het resultaat van de krachtenveld analyse.

De workshop wordt geleid door twee docenten met ervaringen bij het invoeren en beheren van de BRO.

Data en kosten

Meer informatie over deze cursus of liever een incompany training? Neem contact op met Mirian van Ansem. De kosten zijn per persoon € 395,00 ex BTW inclusief lunch na afloop.