In 2018 is de Basisregistratie Ondergrond in werking getreden. Dit is in stappen gedaan waardoor ieder jaar nieuwe registratieobjecten worden toegevoegd. Verschillende overheden hebben als bronhouder een rol in deze registratie. Inmiddels is deze basisregistratie ook toegevoegd aan de jaarlijkse ENSIA audit via een zelfonderzoek.

In onze praktijk zien we dat de BRO vaak over verschillende teams of afdelingen is verspreid. Dat maakt het soms lastig om dit goed op te kunnen pakken. Ook is lang niet altijd duidelijk wat de werkzaamheden zijn die de BRO meebrengt. Ben je nieuw in dit werkveld, wil je precies weten hoe het zit, wat er in jouw organisatie nodig is en weten welke acties nodig zijn om de BRO te implementeren dan is een Workshop introductie BRO voor jou een goede eerste stap.

Meld je nu aan

De vele facetten van de Barisregistratie Ondergrond

We nemen je mee in de verschillende facetten van de BRO. Denk daarbij vooral aan de onderdelen van de BRO die jouw organisatie en verschillende teams raken. Denk bijvoorbeeld aan het leveren van de onderzoeksresultaten of de impact op de processen die leiden tot of gebruik maken van de BRO-gegevens. De hoofdonderwerpen zijn;

  • Achtergrond Basisregistraties;
  • Wat is de BRO en welke gegevens staan daarin;
  • Wat moet je als bronhouder weten en doen;
  • Gebruik de BRO in je dagelijkse werk.

Na deze workshop heb je je basiskennis BRO op orde en kun je met je eigen collega’s aan de slag in je eigen organisatie.

Voor wie is deze workshop interessant?

Deze workshop is interessant voor medewerkers in overheidsorganisaties die in hun reguliere werk te maken hebben met informatie uit de ondergrond. Denk aan projectleiders, gegevensbeheer, BRO beheerders, BRO coördinatoren, collega’s van het ingenieursbureau, projecten, water, milieu, bodem en Informatiemanagement.

Hoe andere deze workshop ervaren? Aigul Keijzer, Senior Application & Data Management/GIS specialist, vertelt:

"Het begrijpen van de Basisregistratie Ondergrond is cruciaal voor het beheren van onze ondergrondse hulpbronnen. De workshop van Antea Group bij gemeente Wassenaar/Voorschoten was een eyeopener en heeft ons geholpen de waarde van deze informatiebron te begrijpen en te benutten voor betere besluitvorming."

Data en kosten

De workshop BRO vindt digitaal plaats en is incompany te boeken. De kosten voor de twee uur durende workshop bedragen € 250,- per deelnemer. Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina. Meer informatie over deze cursus? Of heb je een andere vraag gerelateerd aan dit onderwerp? Neem contact op met Cleo Blanker-Boons