Ga naar hoofdinhoud
Veiligheid
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent
Wie we zijn

Veiligheid

Veiligheid

Onze ingenieurs en adviseurs zijn elke dag betrokken bij projecten waar veiligheid een rol speelt. Ons doel is dat iedereen die bij én voor ons werkt, na een werkdag gezond en veilig thuiskomt. Daar doen wij geen concessies aan. Een veilige werkomgeving en geen ongevallen: dat is waar wij naar streven.

Veiligheid, ook voor jou

Op kantoor, in het veld, onderweg: Antea Group wil al haar werknemers een veilige werkomgeving bieden. Dit doen wij door aandacht te besteden aan elk aspect van veiligheid: fysiek én sociaal. Vanuit het besef dat veiligheid nooit goed genoeg is, maar altijd een stukje beter kan. En door te onderstrepen dat we een veilige werkomgeving samen maken. Op welke plek en vanuit welke rol we ook werken.

Bewust veilig werken

Uiteraard begint veiligheid bij de werkprocessen, systemen en afspraken die wij rondom veiligheid hebben gemaakt. Maar een veilige werkomgeving is meer dan dat: veiligheid begint bij onszelf. Daarom bouwen wij aan een cultuur waarin veiligheid vanzelfsprekend is. Dit betekent elke dag bewust bezig zijn met jouw eigen veiligheid. Maar ook denken om de veiligheid van de ander.

Veiligheid vraagt om maatwerk

Grote uitdaging is dat veiligheid voor al onze medewerkers iets anders betekent. Werk je op een industriële locatie, houd je toezicht op een infrastructureel werk of werk je op kantoor, je krijgt overal met andere risico’s te maken. Daarom hebben we in al onze adviesgroepen een veiligheidscoördinator aangesteld. Zodat we binnen al onze werkgebieden de juiste aandacht aan veiligheid kunnen geven.

Veiligheid
Veiligheid

Organisatiebrede aanpak

Ook initiëren we het hele jaar door activiteiten om het veiligheidsbewustzijn binnen Antea Group te vergoten. Zoals onze BOSS-campagne, waarbij BOSS staat voor Bewust Onveilige Situaties Signaleren. Hierin maken wij medewerkers en samenwerkingspartners bewust van de veiligheidsrisico’s in en om het werk. En met ‘Hey, ben jij oké’ besteden wij aandacht aan sociale veiligheid, diversiteit en inclusiviteit en willen we ervoor zorgen dat mensen elkaar aanspreken op onveilig en ongewenst gedrag.

Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder is een mooi instrument om ons veiligheid- bewustzijn te meten en te verbeteren. Inmiddels is onze hele organisatie gecertificeerd voor trede drie. Meerdere adviesgroepen van Antea Group staan zelfs al op trede vier: Proactief. Dit is het niveau waarop veiligheid hoge prioriteit heeft en continu wordt verbeterd.

Meer weten over hoe wij bouwen aan een veilige werkomgeving?

Neem contact met ons op.

image-alt
image-alt
image-alt
image-alt
image-alt
image-alt
image-alt
image-alt

Benieuwd naar onze vacatures?

Bekijk ze op onze vacaturesite!