Ga naar hoofdinhoud
Virtual Engineering
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Ontdek de kracht van Virtual Engineering: de toekomst is vandaag!

Eerst zien, dan geloven. Het is een ijzeren wet waar je als plannenmaker of ontwerper geregeld tegenaan loopt. Zeker in discussie met opdrachtgevers, omwonenden, stakeholders of specialisten. Maar hoe zorg je voor beter inzicht, meer overtuigingskracht én minder ontwerpfouten?

Van ontwerp naar werkelijkheid

Virtual Engineering biedt het antwoord. Dankzij technieken zoals Virtual Reality (een virtuele werkelijkheid via een afgesloten bril) of Augmented Reality (een virtuele laag geprojecteerd in de werkelijkheid) is die vertaalslag van ontwerp naar werkelijkheid zo gemaakt. Dit maakt Virtual Engineering tot een ongekend krachtig instrument binnen alle fases van het ontwerpproces.

Hét communicatiemiddel bij omgevingsmanagement

Intern, met omwonenden of stakeholders. Wat als je mensen die nieuwe werkelijkheid zelf laat ervaren? Via een VR-bril, of op locatie met een HoloLens? Zoom in, zoom uit. Laat de juiste verhoudingen zien, doe real-time aanpassingen en toets het effect. Resultaat: minder discussie, meer inzicht én meer draagvlak voor ontwerpen en plannen. Van interface naar conversatie, van bekijken naar beleven.

Ontdek denk- en ontwerpfouten

Je beschikt over uitstekende specialisten en de beste collision-software. Maar nog haal je niet álle ontwerpfouten eruit. Waarom? Omdat mensen het lastig vinden om de vertaalslag te maken van ontwerp naar werkelijkheid. Met Virtual Engineering kan dit wel. Projecteer bijvoorbeeld een ontwerp via een HoloLens in de ruimte. Loop dit ontwerp met meerdere specialisten (waar ook ter wereld) na. Check raakvlakken: sluiten ze inderdaad naadloos aan, zijn we niets vergeten? Of maak met een eindgebruiker een virtuele ronde. Is de opstelling handig, kloppen de verhoudingen? Die ene fout die niemand ziet, ontdek je met Virtual Engineering.

Ontdek de kracht van Virtual Engineering: de toekomst is vandaag!
Ontdek de kracht van Virtual Engineering: de toekomst is vandaag!

Laat zien wat geen enkel plan kan vertellen

Een aanbesteding, een plan om investeerders te winnen. Je verhaal komt pas tot z’n recht wanneer je laat zien wat je werkelijk bedoelt. Breng ontwerpen en plannen tot leven met Virtual Engineering. Laat met een VR-bril of HoloLens jouw prospects die nieuwe werkelijkheid ervaren, voelen. Zoom in op details, toon hoe machines werken of hoe een bouwplan in de omgeving wordt geplaatst. Je verhaal wint aan overtuigingskracht met Virtual Engineering.

Van inspecties tot serious gaming

Virtual Engineering is zoveel meer dan een communicatiemiddel. Het aantal toepassingen groeit. Wat te denken van inspecties op locatie met behulp van Augmented Reality? Kabels en leidingen, dijklichamen, procesinstallaties: voeg data, documenten en checklists aan objecten toe en maak het mogelijk om ‘on spot’ wijzigingen door te voeren. Ook op het gebied van serious gaming (simulaties) gaat er dankzij Virtual Engineering letterlijk en figuurlijk een nieuwe wereld voor je open.

Ontdek de kracht van Virtual Engineering: de toekomst is vandaag!
Ontdek de kracht van Virtual Engineering: de toekomst is vandaag!

Toepassingen van Virtual Engineering

In de ruimtelijke ontwikkeling is er meer nodig dan alleen een plan op papier. Wat is het eindbeeld van het project? En hoe neem je stakeholder mee in jouw proces van ontwikkeling? Mensen denken in 3D, toch wordt beeld vaak 2D aangeboden. In het veranderende werkveld van een ruimtelijke ontwikkelaar maken onze visualisaties het mogelijk om een realistische beleefwereld te creëren. De virtual en augmented reality toepassingen van Antea Group maken plannen levend en bieden de mogelijkheid om door het nieuwe project te lopen.

In de volgende projectfases is virtual reality of augmented reality toe te passen:

  • Offertes/tenders: Een plan wordt onderscheidend met een visualisatie;
  • Financiering/organisatie: Neem stakeholders mee in het plan en maak ze enthousiast;
  • Ruimtelijke inpassing: Hoe realistisch is het plan? Loop er doorheen en oordeel zelf;
  • Omgevingsmanagement: Een 3D plan vertelt meer dan een plan op papier;
  • Engineering/contracting: Laat de servicemonteur alvast door zijn technische ruimte lopen om te toetsten of het werkt;
  • Communicatie: Een omgevingsbijeenkomst of beleefcentrum kan tegenwoordig niet meer zonder visualisaties;
  • EMVI criterium: Een visualisatie met een goede ruimtelijke interpretatie van het plan versterkt een offerte. 

Meer weten?

Timeline slide

Wegontwerp N347

Timeline slide

Beweegbare fietsbrug Tilburg

Timeline slide

Beweegbare brug Venekoten

Timeline slide

Visualisatie Circulaire Viaducten

Timeline slide

Compatermenteringstuw Hoendiep

Timeline slide

Duiker Heerlen

Timeline slide

Gemaal Oostpolder

Timeline slide

Sluis 's-Hertogenbosch

Timeline slide

Spoorwegverdubbeling Heerlen

Timeline slide

Wegontwerp N211

Ontdek de kracht van Virtual Engineering

Neem contact met ons op.