Ga naar hoofdinhoud
Augmented Reality Asset Management
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Heb je vragen?

Jesse Stammers
Stel een vraag

‘Een combinatie van AR met Asset Management’

Assetmanagement van bouwkundige en installatietechnische onderdelen in gebouwen is vaak een tijdrovend proces. Hoeveel efficiënter zou het zijn om, via een eenvoudige positiebepaling, digitaal en op locatie real-life data weer te geven? En wat voor mogelijkheden biedt een dergelijke innovatieve techniek nog meer? Maak kennis met AR Asset Management!

Hoe werkt Augmented Reality Asset Management?

Augmented Reality Asset Management is samen met onze partner Insider Navigation ontwikkeld om de gebruiker tot op de centimeter nauwkeurig naar de juiste locatie te leiden zonder gebruik te maken van GPS, Wifi of extra hardware. Op deze manier worden locaties interactief gemaakt, iets wat vooral voor assetmanagement een ontzettend interessante ontwikkeling is.

AR Asset Management maakt gebruik van horizontale-of verticale markers (een soort QR-codes) voor de positiebepaling. Op basis van de software weet het systeem op deze manier direct jouw locatie op de plattegrond. Assetinformatie wordt kan vervolgens met Augmented Reality getoond worden. Hierbij vindt een live-link plaats tussen het beheermanagementsysteem en de input van de inspecteur.

‘Een combinatie van AR met Asset Management’

Waarom Augmented Reality Asset Management?

  • Altijd up-to-date assetinformatie + automatisch MJOP-genereren
    Doordat gekoppelde informatie een x,y,&z-coördinaat heeft, is het altijd op de centimeter nauwkeurig te vinden en hierdoor altijd gekoppeld is aan het juiste object. Het systeem legt dus de koppeling tussen ‘de wereld binnen’ (het assetmanagementsysteem dat je op je computer op kantoor analyseert en muteert) en ‘de wereld buiten’ (waar de inspecteur of projectleider informatie gemakkelijk kan oproepen verifiëren, valideren en wijzigen in real-time). Andersom is ook het geval: als een inspecteur iets inlaadt in het assetmanagementsysteem/3D model, wordt dit op de computer ook direct zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat de assetinformatie altijd up-to-date is.
  • Eenvoudige set-up en beheer
    Het systeem is zeer eenvoudig te installeren en te beheren, waardoor het voor de inspecteur gemakkelijk is om de opstart- en aanpassingen te verrichten. Hetzelfde geval is de integratie met de al aanwezige systemen (zoals Ultimo, Relatics of VISI), dit is zeer gemakkelijk te koppelen en installeren.
  • Personele voordelen
    Doordat de inspecteur wordt geleid door het systeem en ook instructies krijgt bij de assets (bijvoorbeeld checklists), is het mogelijk om personeel met weinig voorkennis de inspecties te laten uitvoeren.

Meer informatie over Augmented Reality - Asset Management

Vraag je informatie aan over dit onderwerp, dan ontvang je per mail het whitepaper Augmented Reality. We vertellen je hier graag alles over!
Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook andere diensten over Virtual Engineering

Meer weten of een afspraak over Augmented Reality Asset Management?

Neem contact met ons op.

Jesse Stammers
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie