Ga naar hoofdinhoud
Een slim aanvalsplan voor de grootste onderhoudsklus uit de historie
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Een slim aanvalsplan voor de grootste onderhoudsklus uit de historie

Ons land staat voor de grootste ‘onderhoudsklus’ uit de historie. Honderden bruggen, viaducten en waterwerken zijn in de komende decennia aan vervanging én vernieuwing toe. Een enorme uitdaging, maar ook één die kansen biedt om onze infra naar een hoger niveau te tillen. De specialisten van Antea Group helpen je om grip te krijgen én te houden op deze opgave.

Aan het begin van de vergrijzingsgolf

Onze infrastructuur vergrijst. In de decennia na de Tweede Wereldoorlog zijn er erg veel snelwegen, bruggen en sluizen aangelegd. Die komen nu aan het einde van hun levensduur. Technisch gezien, maar ook qua functionaliteit. Veel infrastructuur voldoet hierdoor niet meer en moet vervangen of vernieuwd worden. Daar zit voor tientallen jaren werk in. En we staan nu nog aan het begin.

Investeringen, capaciteit

De uitdaging van deze vervangingsopgave is enorm. Dan hebben we het niet alleen over de investeringen die dit met zich meebrengt, maar ook over een dreigend gebrek aan kennis en capaciteit. Want, hoe gaan je dit werk slim organiseren, met wie ga je dit doen en waar leg je de prioriteiten? En net zo interessant: hoe kun je de vervangingsopgave combineren met opgaven op het gebied van smart mobility, klimaatverandering, de energietransitie en verduurzaming?

vervangingsopgave
Een slim aanvalsplan voor de grootste onderhoudsklus uit de historie

Van inzicht op strategisch niveau…

Met Antea Group haal je een partij in huis die op verschillende niveaus invulling geeft aan de vervangingsopgave. Bijvoorbeeld door samen met u een langetermijnperspectief te ontwikkelen waarbij we externe ontwikkelingen en ontwikkelingen ten aanzien van de functionaliteit in beeld brengen. Door kansen en scenario’s in kaart te brengen en de effecten hiervan op het netwerk. Maar ook met concrete adviezen: wat moét je nu doen, wat kan later en wat heb je nodig voor de langere termijn?

… naar een slim aanvalsplan

Eén ding is zeker: we moeten slim samenwerken om de vervangingsopgave aan te kunnen. Door investeringen slim te combineren met oplossingen op het gebied van smart mobility, klimaatverandering, de energietransitie en verduurzaming. Door investeringen naar voren te halen of juist uit te stellen. In Antea Group vind je een partner die jouw organisatie (over de afdelingsgrenzen heen) verder helpt met je vervangingsopgave. Hiermee realiseer je met elkaar een slim ‘aanvalsplan’ voor de toekomst.  

Naar een hoger niveau

De vervangingsopgave biedt ook ruimte om onze infra naar een hoger niveau te tillen en nieuwe concepten toe te passen. Denk aan circulair bouwen. Of het toepassen van sensor- en datatechnologie om objecten te monitoren of om mobiliteit slimmer te maken. Ook over dit soort concepten denken onze adviseurs en specialisten graag met je mee.

Meer informatie of offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vervangingsopgave?

Neem contact met ons op.

Dennis Jansen
Stel een vraag