Ga naar hoofdinhoud
Strategisch assetmanagement
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Infra slim en toekomstgericht managen

De infrastructuur die je beheert, is van enorme waarde. Daar wil je verantwoord en slim mee omgaan. Passend bij de doelstellingen van jouw organisatie en de ontwikkelingen die je voorziet. Met onze assetmanagers bekijk je jouw areaal door een strategische bril én maak je gerichte plannen voor beheer en onderhoud. Zo houd je, ook op de lange termijn, grip op je assets.  

Waarom assetmanagement?

Je wilt dat de assets, zoals vaarwegen, wegen en kunstwerken, die je beheert optimaal gebruikt worden. En dat de investeringen effectief worden ingezet. Daarbij zorg je voor veiligheid en bereikbaarheid én houd je rekening met verduurzaming en circulariteit. Hoe groot of klein je areaal ook is: het is áltijd waardevol om dit strategisch te bekijken. Waar staan we nu, welke uitdagingen komen we tegen en hoe gaan we daarmee om? Wij helpen beheerorganisaties deze vragen te beantwoorden.

In logische stappen naar helder beleid

Strategisch assetmanagement gaat over visie en beleid. Over het wél of juist niet doen van investeringen. Dit soort afwegingen maak je samen: met beleidsmakers, gebruikers én beheerders. In een paar stappen helpen we je op weg. Eerst zoomen we in op de omvang en technische staat van je areaal en kijken we naar de ambities en de risico’s waarop je wilt sturen. Vanuit verschillende scenario’s komen we vervolgens tot een helder strategisch assetmanagementplan.

Infra slim en toekomstgericht managen
Infra slim en toekomstgericht managen

Van strategie naar praktijk

Een strategie is één, de vertaling naar de praktijk is twee. Wij vertalen strategische kaders naar concrete meerjaren-onderhoudsplannen. Vaak in combinatie met een inspectie. Maar we zetten ook sensoring en datascience in om de levensduur van kunstwerken te voorspellen.   

Kies voor integraal advies

Met Antea Group haal je niet alleen een expert op het gebied van assetmanagement in huis. Samen met onze organisatieadviseurs bepalen wij de impact op jouw organisatie. Wij adviseren je over het organiseren en regelen van het assetmanagement in jouw organisatie. Resultaat: betere oplossingen én een efficiënter proces.

Rekening houden met ontwikkelingen

In het beheer en onderhoud van infra wil je rekening houden met actuele ontwikkelingen. Onderhoud en vervanging gaat vaak hand in hand met de opgave om te verduurzamen en energie te besparen. We zorgen ervoor dat je met beheer en onderhoud invulling geeft aan die ambities. We adviseren over maatregelen om die ambities waar te maken. Daarnaast kijken we ook naar de toekomst van mobiliteit. Hoe gaat mobiliteit zich ontwikkelen en wat vraagt dit van jouw areaal? We hebben de experts in huis die je dit perspectief kunnen schetsen. In het assetmanagementplan maken we dat concreet.

Meer informatie of offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook andere diensten over assetmanagement

Je infra slim en toekomstgericht managen?

Neem nu contact op met één van onze adviseurs

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie