Ga naar hoofdinhoud
Fotograaf: Antea Group
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Hoe duurzaam zijn onze kantoren?

Duurzaamheid staat centraal in onze werkplekken. We hanteren duidelijke principes: bewuste keuzes maken, verduurzamen waar mogelijk (zoals bij renovaties), en materialen die nog niet aan het einde van hun levensduur zijn, hergebruiken. We streven voortdurend naar optimalisatie van onze werkplekken. Onze vloerbedekking is volledig CO2-neutraal, we reinigen onze gebouwen zonder schadelijke schoonmaakmiddelen, en oude keramische gevelonderdelen uit Heerenveen krijgen een nieuw leven bij de scouting.

Duurzame vloerbedekking

Onze tapijttegels van het bedrijf Interface bestaan voor bijna 85% uit gerecycled en biobased materiaal. Hiermee besparen we ruim 190 ton aan CO2 uitstoot. Dat zijn ongeveer 42 auto's die een jaar lang rijden óf 23 miljoen opgeladen mobiele telefoons. Wel zo duurzaam dus!

Klimaatneutrale Fair Trade koffie en thee

MAAS en Peeze leveren onze duurzame koffie en thee. Zij zetten zich in voor eerlijke handel en ondersteunen meerdere SDG’s, waaronder SDG 6: schoon water en sanitair. Voor elke liter water die onze koffieautomaten verbruiken, doneren we een liter schoon drinkwater aan de Made Blue Foundation. Als ambassadeurs van het ‘Een liter voor een liter’-programma, bevorderen we toegang tot schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. 

Koffiedik 
We gooien ons koffiedik niet weg; in plaats daarvan verzamelen we het en sturen het naar oesterzwamkwekers via PreZero. Zo transformeren we koffiedik van afval naar een waardevolle grondstof voor circulair gebruik 

Duurzame bekers

Elke medewerker gebruikt een persoonlijke, duurzame koffie/thee beker, ontworpen om hergebruik te stimuleren zonder geur- of smaakvervuiling. De bekers zijn voorzien van een deksel, makkelijk schoon te maken, vaatwasserbestendig, BPA-vrij en gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen. Bij het einde van de levensduur zijn ze recyclebaar, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijke werkomgeving en afvalvermindering. 

Energie

We gebruiken 100% Nederlandse windenergie waar we zelf kunnen inkopen en verminderen lichtvervuiling door 's nachts onze gevelverlichting uit te zetten. Onze kantoren hebben energielabel A en in één geval energielabel B. Het kantoor in Oosterhout gebruikt een Warmte Koude Opslag installatie voor verwarming en heeft het BREEAM ‘very good’ certificaat. Villa Woudoord, een monumentaal pand, is verduurzaamd en van het gas af. 
 
Duurzame ontwikkeling is een doorlopend proces. Wat vandaag nog niet mogelijk is, kan morgen al werkelijkheid zijn. We blijven ons inzetten om onze kantoren zo duurzaam mogelijk te maken.

Certificaten Energie