Ga naar hoofdinhoud
Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen

Heb je vragen?

Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen

Wat moet je, wat kun je en wat ambieer je? De weg naar een duurzaam en gezond gebouw is er één van vele routes en afwegingen. Een ervaren gids is dan goud waard. Iemand die meedenkt vanuit jouw vraagstuk, ambitie en budget: iemand die kennis van wet- en regelgeving combineert met expertise van bouw- en installatietechniek. Zo zorgen wij ervoor dat je op een verantwoorde manier investeert in de gezondheids- en duurzaamheidswaarde van je gebouw.

Van initiatief tot realisatie

Scholen, kantoren, distributiecentra, industriële sites en zelfs ijsstadions. Onze bouwexperts hebben in de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat tientallen gebouwen duurzamer en gezonder zijn geworden. Onze kracht? Vanuit jouw vraagstuk, ambitie en budget loodsen wij je naar de beste oplossing. We kijken niet alleen naar de technische kant van het verhaal, maar regelen ook de rest. Denk aan subsidies, de afstemming met netbeheerder of de zorg voor een goed bestek.

Voor welke duurzaamheidsambitie ga je?

Wordt het ‘nul op de meter’? Ga je voor energie- óf klimaatneutraal? Wat betekent BENG voor jouw situatie en wat levert BREEAM en GPR gebouw op? Voordat je investeert in verduurzaming, moet je weten waar je naar toe wilt. Dan is het goed om een beeld te hebben bij regelgeving en verduurzamingsscenario’s. Daarom beginnen we bij het begin. In werksessies zetten we ‘need to haves’ en ‘nice to haves’ op een rij; we zorgen ervoor dat iedereen dezelfde taal spreekt en dat je samen een weloverwogen koers kiest.

Gezonde gebouwen

De coronacrisis heeft onze kijk op de gebouwen waarin we wonen, werken en recreëren ingrijpend veranderd. Wij weten dat een gebouw onze gezondheid kan beschermen en zelfs kan vergroten. Vanuit de RIVM-richtlijnen helpen we je om de gezondheidswaarde van kantoren, zorgaccommodaties, schoolgebouwen en openbare gebouwen te vergroten. We adviseren je over zaken als ventilatie, licht, geluid en ruimtegebruik. En met Haeppey bieden we een innovatieve toepassing om de gezondheidswaarde van een gebouw te monitoren en gericht te verbeteren.

Download het whitepaper Circulair Bouwen

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen
Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen

Onafhankelijk duurzaamheidsadvies

Goed om te weten dat wij een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau zijn. Jouw vraag en jouw duurzaamheids- en gezondheidsambitie vormen ons uitgangspunt. Wij zoeken daarbij de best passende oplossing; ongeacht techniek, ontwerp of leverancier. Dit resulteert in onafhankelijk duurzaamheidsadvies: voor één object of voor een hele vastgoedportefeuille. Vervolgens zorgen we ervoor dat dit raamwerk naar uitvoeringsplan én realisatie wordt gebracht.

Kies voor integraal bouwadvies

Verduurzaming van gebouwen haal je niet alleen uit installaties. Ook constructie, bouwtechniek, bouwmaterialen en beheer en onderhoud hangen er nauw mee samen. De kracht van Antea Group is dat we al die kennis in huis hebben. Juist door naar het volledige plaatje te kijken zorgen wij voor betere oplossingen. Dit hebben we onder meer laten zien bij de verduurzaming van ijsstadion Thialf, de herinrichting van het FUMO-hoofdkantoor in Grou en de bouw van het parkpaviljoen van Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Meer weten over duurzaamheid en gezondheid in gebouwen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Gebouwen verduurzamen en de gezondheidswaarde vergroten?

Neem contact met ons op.