Ga naar hoofdinhoud
Energielabels en energieonderzoeken
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Energielabels en energieonderzoeken

Heb je vragen?

Energielabels en energieonderzoeken

Als gebouweigenaar, beheerder of facilitair manager krijg je te maken met allerlei wet- en regelgeving rondom energiebesparing, verduurzaming en CO2-besparing. Maar welke verplichtingen zijn op jouw organisatie van toepassing, welke deadlines horen daarbij en wat betekent dit? Onze energieadviseurs maken je wegwijs en zorgen ervoor dat je daar komt waar je straks moét zijn.

Gids in energiewetgeving en labels

EED, Energielabels, BENG, ETS-rapportages: als gebouweigenaar word je geconfronteerd met een heel scala aan wetgeving, richtlijnen en labels. Dan is een ervaren gids goud waard. Iemand die je begeleidt bij het bepalen van jouw koers en ervoor zorgt dat je hierin slimme keuzes maakt. De energie-adviseurs van Antea Group bieden je volop ondersteuning bij de volgende thema’s. 

CO2-emissiehandelsysteem (EU ETS)

Grote industriële bedrijven die broeikasgassen uitstoten zijn verplicht om deel te nemen aan de Europese CO2-emissiehandel (EU ETS). Denk aan bedrijven die elektriciteit opwekken, metaal produceren of chemische producten vervaardigen. Ben je EU ETS-plichtig? Dan kunnen wij de aanvraag voor een emissievergunning verzorgen. Je kunt ons eveneens inschakelen voor het opstellen van het jaarlijkse emissieverslag inclusief verificatie of de aanvraag van emissierechten.

European Energy Directive (EED)

De European Energy Directive (EED) is de 4-jaarlijkse energieaudit die geldt voor organisaties met meer dan 250 FTE in dienst of een jaaromzet groter dan 50 miljoen euro. Deze bedrijven hadden in 2020 een EED-audit moeten (laten) uitvoeren. Heb je deze EED-audit nog niet uitgevoerd? Doe dit dan zo snel mogelijk om sancties te voorkomen. Onze energie-adviseurs staan voor je klaar om invulling te geven aan de EED: van audit tot de implementatie van erkende energiebesparende maatregelen.

Energielabels en energieonderzoeken
Energielabels en energieonderzoeken

Informatieplicht erkende maatregelen

Verbruik je als bedrijf meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m³ aardgas (equivalenten) zonder milieuvergunning? Dan ben je vanuit het Activiteitenbesluit verplicht om de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) te informeren welke erkende energiebesparende maatregelen je hebt doorgevoerd en welke (nog) niet. Deze zijn vastgelegd in 19 branche specifieke Erkende Maatregelen Lijsten (EML) en bevatten 40 tot 60 energiebesparende maatregelen.

Energielabel kantoorpand en BENG

Vanaf 2023 moeten alle bestaande kantoorpanden groter dan 100 m² voorzien zijn van minimaal energielabel C. Op basis van de drie nieuwe BENG-eisen wordt een energielabel van het gebouw berekend. Nieuwe gebouwen moeten voldoen aan de norm voor bijna-energieneutraal bouwen (BENG). De bepalingsmethode voor BENG en het energielabel zijn opgenomen in de nieuwe NTA 8800. Vanaf 1 januari 2021 moet deze norm worden toegepast bij het bepalen van het energielabel voor bestaande gebouwen.

Ons track record

Antea Group zoekt niet alleen uit aan welke verplichtingen jouw organisatie moet voldoen en wat dit vervolgens betekent. Wij hebben ook de expertise in huis om deze onderzoeken voor je uit te voeren en ze te vertalen naar maatregelen. We zetten onze kennis van energiebesparing, CO2-reductie en verduurzaming in voor klanten zoals: Attero, Cloetta, Nouryon, UPS en tientallen gemeenten.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook de andere diensten over Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen

Meer weten over energielabels en onderzoeken?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie