Ga naar hoofdinhoud
Duurzame gebouwen en DMJOP’s
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

De duurzame dimensie in beheer en onderhoudsplannen

SDGDuurzaamheid en energiebesparing hebben impact op de onderhoudsplannen van gebouwen. Maar hoe vertaal je verduurzaming naar het beheer en onderhoud van jouw vastgoed, welke investeringen passen daarbij en hoe prioriteer je ze slim? Met Antea Group haal je partner aan boord waarmee je bestaande MJOP’s uitbreidt met de dimensie duurzaamheid.

Verduurzamen en beheer en onderhoud

Energielabels, energiebesparingsplicht, de implementatie van Erkende Maatregelen: vanuit de overheid wordt er steeds meer druk gelegd op verduurzaming. Dit heeft gevolgen voor het beheer en onderhoud van gebouwen. Bijvoorbeeld omdat je installaties niet meer één-op-één kunt vervangen. Het actualiseren van het MJOP is een manier om jouw verduurzamingsopgave slim te combineren met beheer en onderhoud.

Download het Whitepaper Duurzame Gebouwen

Duurzaamheids-meerjarenonderhoudsplan (DJMOP)

Voordat je investeert in de verduurzaming van vastgoed, moet je weten waar je naar toe wilt én moet. Waaraan moet je voldoen vanuit wet- en regelgeving én wanneer? En waar liggen jouw ambities als het gaat om energiebesparing? In werksessies zetten we alle ‘need to haves’ en ‘nice to haves’ op een rij; wij zorgen ervoor dat iedereen dezelfde taal spreekt. Zo kom je samen tot een concrete visie op huisvesting- en onderhoud: de rode draad voor het DMJOP

Conditiestaat en energiescans

Je hebt je visie bijgesteld, maar wat heb je al in huis en waar valt de grootste winst te behalen? Wij brengen de conditiestaat van vastgoed in kaart en voeren energiescans uit om vast te stellen welke verduurzamingsmaatregelen je moet nemen en welk budget daarbij hoort. We adviseren over bouw- en installatietechnische maatregelen. Maar ook over het moment van investeren. Nu…? Of later... Stap voor stap zorgen we ervoor dat je (kosten)efficiënt verduurzaamt.  

Download het whitepaper Circulair Bouwen

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

De duurzame dimensie in beheer en onderhoudsplannen
De duurzame dimensie in beheer en onderhoudsplannen

Met deze dienst dragen wij bij aan SDG 11 – Duurzame steden en gemeenschappen

Onafhankelijk duurzaamheidsadvies

Goed om te weten dat wij een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau zijn. Jouw vraag, jouw duurzaamheidsambitie vormen ons uitgangspunt. Wij zoeken daar de best passende oplossing bij; ongeacht techniek, ontwerp of leverancier. Dit resulteert in onafhankelijk duurzaamheidsadvies en een maatwerkplan: voor één object of een hele vastgoedportefeuille. Vervolgens zorgen wij ervoor dat dit raamwerk naar uitvoeringsplan én realisatie wordt gebracht.

Vastgoed Portaal

Bij Antea Group houden we van heldere KPI’s, duidelijke grafieken en begrijpelijke kaartjes. Daarom ontwikkelden we het Vastgoed Portaal. Een dashboard dat inzicht geeft in jouw hele areaal: conditiescores, inspectiedata, energieprestaties, de benodigde investeringen tot en met de planning. Zoom in, zoom uit. Stuur op KPI’s en genereer op allerlei niveaus rapportages. Zo blijf je in control. Ook als het gaat om de uitvoering van het DJMOP. 

Ons track record

Scholen, kantoren, distributiecentra, industriële sites en ijsstadions. Onze duurzaamheids-experts hebben de afgelopen jaren tientallen gebouwen succesvol helpen verduurzamen. Zo hebben we geadviseerd in DMJOP’s voor klanten als gemeente Achtkarspelen, Hengelo, Leiden en Westerveld. Daarnaast zijn wij lid van de Dutch Green Building Council: een platform dat zich inzet voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Meer weten over duurzame gebouwen?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie