Ga naar hoofdinhoud
Waterstof in woningen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Waterstof in woningen

Waterstof heeft alles in zich heeft om een drijvende kracht te worden achter de verduurzaming van de bebouwde omgeving. Voordat groene waterstof een volwaardig alternatief is voor aardgas, zijn er nog wel de nodige vragen te beantwoorden. In Antea Group vind je een kennispartner waarmee je waterstof-kansen verkent én benut.

De energietransitie en waterstof

Met alleen elektriciteit uit zon, water en wind gaat Nederland het niet redden om de ambities uit het Klimaatakkoord waar te maken. Niet alleen de ruimte ontbreekt maar ook de buffermogelijkheden en de netcapaciteit. Dit maakt waterstof (mits groen opgewekt) zo interessant. Als schone brandstof voor industrie en mobiliteit. Maar ook om woningen mee te verwarmen.

Aardgasvrije wijken

In de opgave om woningen van het gas te halen, is waterstof een alternatief dat kansen biedt. Zo zijn bestaande gasleidingen in theorie geschikt voor het transport van waterstof. En met een waterstof cv-installatie kunnen we woningen eenvoudig aardgasvrij maken. Met groene waterstof als alternatief voor gas, hoeven wij ons elektriciteitsnet niet extra te belasten. En bestaande woningen hoeven minder intensief geïsoleerd te worden.

Onze meerwaarde in waterstofvraagstukken

De kansen liggen er, maar we hebben nog veel te leren over waterstof in de bebouwde omgeving. Denk aan het opwekken, distribueren van waterstof. Ga je netwerken op wijkniveau creëren of tak je aan op een regionaal waterstofgrid? En hoe zit het met de veiligheid van leidingen en installaties? Onze adviseurs en ingenieurs zijn in meerdere pilotprojecten actief om met gemeenten, netbeheerders, kennisinstituten en corporaties de mogelijkheden van waterstof te ontdekken.

Waterstof in woningen
Waterstof in woningen

Waterstof in tiny-houses

Eén van die projecten is het Waterstof Tinyhouse in Hoogeveen. Hier bouwen wij samen met partners een mobile tiny house op groene waterstof. Hiermee willen wij laten zien dat waterstof in de gebouwde omgeving een volwaardig alternatief is in de energietransitie. In dit project richt onze bijdrage zich vooral op het installatietechnische deel. Op deze pagina lees je meer over hoe wij als ingenieurs- en adviesbureau bijdragen aan de waterstofeconomie.

Bekijk ook de andere diensten over Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen

Ook de kansen van waterstof verkennen?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie