Ga naar hoofdinhoud
Gezonde gebouwen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Gezonde gebouwen

De coronacrisis heeft onze kijk op de gebouwen waarin wij wonen, werken en recreëren ingrijpend veranderd. Voor gebouwbeheerders en facilitair managers een uitdaging. Want hoe zorg je voor veilige, gezonde én werkbare voorzieningen? En wat betekent dit voor ventilatie, licht, geluid en ruimtegebruik? Onze bouw- en installatie-experts helpen je om de gezondheidswaarde van gebouwen te vergroten. 

Gezondheid in gebouwen

Voldoende licht, gezonde lucht, een fijne akoestiek, veel groen. De omgeving waarin we wonen en werken heeft grote invloed op ons. Onderzoeken tonen aan dat een gezond gebouw het welzijn vergroot, gezondheidsrisico’s helpt voorkomen en het ziekteverzuim verlaagt. Toch valt de gezondheidswaarde in tienduizenden Nederlandse gebouwen te verbeteren. Daarom maken wij ons al jaren sterk voor een betere gezondheid in gebouwen.

Download het Whitepaper Gezonde Gebouwen

Slimme maatregelen

Vaak kun je die gezondheidswaarde met slimme ingrepen vergroten. Denk aan maatregelen waarin mensen zélf de temperatuur kunnen reguleren (verkeerd binnenklimaat is één van de grootste ergernissen op de werkvloer). Door plekken te creëren waar je zittend én staand kunt werken. En door te zorgen voor goede zonwering, voldoende ventilatiemogelijkheden, meer groen in een kantoor én speciale vloerbedekking om de akoestiek te verbeteren.

Ambities en gezondheid

Voordat je investeert in de gezondheidswaarde van vastgoed, moet je weten waar je naar toe wilt én moet. In hoeverre voldoen jouw gebouwen aan de richtlijnen? En waar liggen jouw ambities? Hierbij kunnen we je helpen. In werksessies zetten we ‘need to haves’ en ‘nice to haves’ op een rij. We brengen gebruikers, eigenaars bij elkaar zorgen ervoor dat iedereen dezelfde taal spreekt. Zo kom je samen tot een concrete visie op gezondheid.

Conditiestaat en gezondheidsscans

Je hebt je visie bijgesteld, maar wat heb je al in huis en waar valt de grootste gezondheidswinst te behalen? Wij brengen de conditiestaat van jouw vastgoed in kaart en voeren scans uit om vast te stellen welke maatregelen je kunt nemen en welk budget daarbij hoort. Uiteraard kijken we ook hoe je verduurzaming én gezondheid slim hand in hand kunt laten gaan. Zo zorgen wij ervoor dat je (kosten)efficiënt de gezondheidswaarde van een gebouw vergroot.

Gezonde gebouwen
Gezonde gebouwen

Haeppey

Met Haeppey ontwikkelden we een tool waarmee je de gezondheidswaarde van een gebouw in beeld brengt en kunt monitoren. Van luchtvochtigheid, temperatuur, akoestiek tot het C02-gehalte: sensoren meten 24/7 de gezondheidswaarde van ruimtes. Via een dashboard bieden we je vervolgens inzichten. Per ruimte, per etage. Stuur op grenswaarden en genereer op allerlei niveaus rapportages om de werkelijke gezondheidswaarde in beeld te krijgen.

Duurzaamheidslabels BREEAM en GPR Gebouw

BREEAM en GPR Gebouw zijn de meest volledige duurzaamheidslabels voor de Nederlandse markt. De BREEAM scan meet de duurzaamheid van vastgoed met behulp van 9 categorieën. De certificering dienst als handleiding voor verduurzaming en zorgt daarbij voor een objectieve meting van begrippen als gezondheid en circulariteit. Met het GPR Gebouw certificaat kun je aantonen hoe duurzaam jouw gebouw is. GPR Gebouw is specifiek gericht op duurzaamheid en energieprestaties. Het beoordeelt verschillende aspecten zoals energiegebruik, materiaalgebruik, binnenmilieu, afvalmanagement en waterverbruik. Onze experts adviseren over de verbeteringen die je kunt doorvoeren voor een goed eindresultaat bij de certificering.

Onafhankelijk advies

Goed om te weten dat wij een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau zijn. Jouw vraag, jouw ambitie vormen ons uitgangspunt. Wij zoeken daar de best passende oplossing bij; ongeacht techniek, ontwerp of leverancier. Dit resulteert in onafhankelijk advies en een maatwerkplan: voor één object of een hele vastgoedportefeuille. Vervolgens zorgen wij ervoor dat dit raamwerk naar uitvoeringsplan én realisatie wordt gebracht.

Ons track record

Onze bouw- en installatieexperts hebben de afgelopen jaren in tientallen gebouwen de gezondheidswaarde vergroot. Denk aan het nieuwe kantoor van de FUMO in het Friese Grou. Maar ook voor klanten als Natuurmuseum Brabant en Rijksvastgoedbedrijf. En voor de gemeente Almere realiseerden we diverse scholen die duurzaam én gezonder zijn.

Meer informatie over Gezonde Gebouwen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Meer weten over gezonde gebouwen?

Neem contact met mij op.