In opdracht van de gemeente Tynaarlo verrichten we het projectmanagement van de nieuwbouw van een dubbele sporthal Groote Veen in Eelde. De sporthal bestaat uit twee ruime zalen voor trainingen, wedstrijden en bewegingsonderwijs. De sporthallen worden overdag gebruikt door de naastgelegen scholen en in de middag- en avonduren zijn ze beschikbaar voor sportverenigingen en evenementen.

Aanbesteding, contractdocumenten en contractbeheersing

Antea Group heeft het Programma van Eisen en de contractdocumenten opgesteld en de aanbesteding begeleid. Daarnaast verzorgen we de contractbeheersing tijdens de ontwerpfase en de realisatiefase. In november 2018 is de eerste paal geslagen. Naar verwachting is de dubbele sporthal september 2019 gereed.

Multifunctioneel ontwerp

Het project bestaat uit twee volwaardige sporthallen die door middel van centraal gelegen kleedruimten met elkaar zijn verbonden. De sporthallen zijn met flexibele wanden deelbaar in 2 en 3 zaaldelen ten behoeve van bewegingsonderwijs en elk voorzien van 200 tribuneplaatsen. Vanuit de entree kom je in de kantine met zicht op beide hallen.

All Electric en ENG

Het gebouw is een duurzaam ontworpen gebouw, dat voldoet aan de eisen van ENG (Energie Neutraal Gebouw). Tevens wordt het gebouw 'All Electric' opgeleverd. Dit betekent dat er geen gasaansluiting in het gebouw benodigd is. De nieuwe sportvoorziening vervangt de voorziening van sporthal De Marsch en gymzaal De Kooi en daarmee de voorzieningen voor alle binnensporten en bewegingsonderwijs in de kern Eelde-Paterswolde.

Onderhoudsarm en energieneutraal

Samen met de ontwikkeling van de naast de sporthal gelegen nieuwe school, vormt sporthallen Groote Veen een goede sport- en onderwijsvoorziening voor de kern Eelde-Paterswolde. Sporthallen Groote Veen is onderhoudsarm, energieneutraal en voldoet aan de huidige eisen die worden gesteld aan dergelijke accommodatie.

UAV-GC aanbesteding

Het project is in nauw overleg met de toekomstige gebruiker, sportfederatie EPE te Paterswolde, aanbesteed middels de geïntegreerde contractvorm UAV-GC. De marktontwikkelingen in de bouw van het afgelopen jaar laten zien dat er een ontwikkeling is naar aanbestedingen in bouwteamverband. Desalniettemin is de aanbesteding geslaagd en heeft de gemeente aannemer Dijkstra-Draisma gecontracteerd voor het Design & Build traject binnen het daarvoor gestelde budget. AGS Architects heeft getekend voor het ontwerp.