In opdracht van de gemeente Hoogeveen stelt Antea Group een integraal ontwerp op voor de nieuwbouw van een overdekte ijsbaan met zwembad samen met Alynia Architecten. Antea Group verricht het bouwprojectmanagement, de installatie-advisering, de constructie-advisering en de advisering bouwfysica en brandveiligheid. Het ontwerp wordt uitgewerkt in BIM.

Elektriciteitsopwekking middels zonnepanelen

De ijsbaan bestaat uit een 400 meter wedstrijdbaan voor lange baan schaatsen en een 30*60 meter baan voor shorttrack, kunstschaatsen, curling, etc. Het zwembad bestaat uit een drietal bassins, zodat alle doelgroepen (recreatiezwemmers, leszwemmers, wedstrijdzwemmers, etc.) een plaats krijgen in het overdekte zwembad.

Het ontwerp is tezamen met de schaats- en zwemverenigingen tot stand gekomen. Daarbij is het energieconcept voor het te bouwen sportcomplex in overleg met Rendo en WMD tot stand gekomen en is gekozen voor all-electric. De warmte die vrijkomt uit de chillers van de vriesinstallatie van de ijsbaan wordt volledig benut bij de verwarming van zwemwater. De elektriciteitsopwekking vindt plaats middels zonnepanelen. De aanbesteding vindt plaats in bouwteam, waarbij de energie-opwekking wordt aanbesteed middels een zogenaamde ESCo.