Het rijksmonument Villa Woudoord te Heerenveen is in 1908 gerealiseerd naar een ontwerp van K.P.C. de Bazel en is reeds lang in bezit van Antea Group. Nadat het lange tijd is verhuurd, heeft Antea Group het pand weer zelf in gebruik genomen. Het monument is gerestaureerd en heringericht en dient nu als vergaderlocatie voor de Heerenveense vestiging van Antea Group. Hiermee krijgt Antea Group een vergaderaccommodatie met allure waar de medewerkers met trots hun opdrachtgevers kunnen ontvangen.

Naast het opstellen van het huisvestingsplan en het bouwprojectmanagement, heeft de businesslijn Bouw & Installaties van Antea Group de totale planvoorbereiding, de aanbesteding, de vergunningaanvraag en de bouwbegeleiding verricht.

Monument met moderne (verwarmings)technieken

Om het monumentale pand te verwarmen én te koelen is er een luchtwarmtepomp geïnstalleerd. Hiermee kan het pand afgesloten worden van het gas. Daarnaast is er een volledig nieuw gebalanceerd ventilatiesysteem aangebracht en zijn de luchtkanalen onzichtbaar weggewerkt in kastruimtes, zonder het monumentale karakter aan te tasten. Verder zijn alle vloeren, wanden en plafonds zorgvuldig gerestaureerd.

Het pand is optimaal geïsoleerd door middel van monumentenglas, dakisolatie en kierafdichting. Ook is extra zorg besteed aan beperking van contact- en omloopgeluid in de vergaderruimtes. Het bijbehorende prieel heeft de status van rijksmonument en is ook gerestaureerd.