Ga naar hoofdinhoud
Installatietechniek
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

‘Vanuit jouw vraag loodsen we je naar de beste oplossing’

Energie, ventilatie/koeling, data, verlichting, beveiliging. Er gaat ontzettend veel techniek in een gebouw. Dit wil je goed regelen, dit wil je slim regelen. Maar wat heb je nú nodig, wat is handig voor later en wat is technisch gezien mogelijk? Met onze onafhankelijke installatieadviseurs zorg je voor een passend concept, een verantwoorde investering én een soepele realisatie.

Installatietechniek: van technische knowhow naar verbinding

Scholen, kantoren, distributiecentra, industriële sites en zelfs ijsstadions. Onze installatie-experts zijn op hun best als een opdracht complex wordt. Goed om te weten dat wij een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau zijn. Dit betekent dat wij staan voor jouw belang. Wij zoeken de best passende oplossing bij jouw vraag en budget; ongeacht techniek en leverancier.

Installatietechnisch advies in elke fase

In nieuwbouw of renovatieproject: onze installatieadviseurs zijn in allerlei rollen en fases inzetbaar. Je kunt ons inschakelen voor het opstellen van een PvE, het opstellen van een voorlopig of definitief ontwerp of als adviseur in bouwteamverband. Het liefst werken wij al vanaf een vroeg stadium samen, zodat wij een installatietechnisch concept van A tot Z kunnen uitwerken en naar een uitvoeringsplan brengen. Resultaat: betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter ontwerpproces.

Duurzaamheid en gezondheid

Installaties spelen een cruciale rol om tot een duurzaam en gezond gebouw te komen. Maar, welke oplossing past het beste bij wat wet- en regelgeving van jou vraagt? En wat betekenen de nieuwste RIVM-richtlijnen voor ventilatie en luchtbehandeling? Onze adviseurs zetten alternatieven op een rijtje en rekenen scenario’s door. En op basis van de Total Cost of Ownership (bouwkosten, subsidies, energieverbruik en onderhoudslasten) helpen we je om hierin de best passende afwegingen te maken.

‘Vanuit jouw vraag loodsen we je naar de beste oplossing’
‘Vanuit jouw vraag loodsen we je naar de beste oplossing’

Kies voor integraal advies

Installatietechniek is slechts één onderdeel van bouw- en renovatieplannen. De installaties hangen nauw samen met constructie, bouwtechniek, bouwfysica, brandveiligheid en bliksemveiligheid. De kracht van Antea Group is dat wij ook die kennis in huis hebben. In al onze adviezen en ontwerpen zorgen wij ervoor dat alle aspecten logisch samenvallen. We kijken hierbij niet alleen naar de technische kant van het verhaal, maar regelen ook de rest. Denk aan vergunningen, subsidies en de afstemming met architect en aannemer.

Innovatief bouwen

Met Antea Group kies je voor een partner die continu verbetert. We zetten nieuwe technologie in om tot goede integrale ontwerpen te komen, raakvlakken te managen, de samenwerking te verbeteren en de voortgang te bewaken. Denk bijvoorbeeld aan het 3D-inmeten van gebouwen, integraal BIM-ontwerp of de bouw van digital twins. Ook innovaties zoals het PvE2Go en het Vastgoed Portaal zorgen ervoor dat je als opdrachtgever grip krijgt en houdt op het bouwproces.

Meer weten over ons installatietechnisch advies? Of nu een offerte opvragen?

Bel of mail gerust naar onze adviseurs.