Ga naar hoofdinhoud
Constructief advies
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Constructieadvies

De constructie is een onmisbare schakel in elk gebouw. Het is een ruggengraat die zorgt voor draagkracht en veiligheid, maar die ook de basis vormt voor energiebesparing, veiligheid en gezondheid. Een goed doordacht constructief ontwerp vraagt daarom om constructeurs die vanuit elk perspectief kunnen rekenen en ontwerpen. Die constructeurs vind je bij Antea Group.

Constructeurs nieuwbouw en renovatie

Of je nu een kantorencomplex, ijsstadion, distributiecentrum of school ontwikkelt: onze specialisten brengen alle technische kennis aan boord om constructies te ontwerpen en door te rekenen. Daarnaast beschikken ze over de skills om samen te werken met andere specialisten. Zodat een constructief ontwerp ook logisch samenvalt met het ontwerp, de installaties en de bouwfysica. Dit doen we in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Constructief advies in elke bouwfase

Onze constructeurs zijn op hun best wanneer je ze in een vroeg stadium bij een bouw- of renovatietraject betrekt. Juist door te denken en te werken vanuit raakvlakken zorgen wij voor betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter ontwerpproces. Zo geven wij antwoord op vragen als:

  • Hoe draagt de constructie bij aan een energieneutraal gebouw?
  • Welke materialen passen het best bij de ambities en de eisen die er liggen?
  • Hoe draagt de constructie bij aan brandveiligheid of de gezondheidswaarde?
  • Hoe waarborg je constructieve veiligheid van het casco niet alleen nu, maar ook bij mogelijke uitbreidingen?

Je ziet ons overigens niet alleen aan de ontwerptafel: ook tijdens de aanbesteding en de uitvoering blijven wij kritisch met je meekijken en meedenken. Bijvoorbeeld om het werk van de aannemer te toetsen of om advies te geven over meerwerk.

Bekijk hier al onze bouw-gerelateerde vacatures

Constructieadvies
Constructieadvies

Constructieadvies bestaande bouw

Een bestaand gebouwen renoveren of transformeren? Schakel ons dan in om de constructieve veiligheid te onderzoeken en vervolgens een advies op te stellen. Wij maken de mogelijkheden van het bestaande casco en de haalbaarheid van plannen inzichtelijk. Ook hierbij leggen we altijd de verbinding met duurzaamheid, bouwfysica en installatietechniek.

Energie besparen in gebouwen

Onze constructeurs denken al in de ontwerpfase mee over hoe je met de constructie invulling geeft aan energiebesparing en circulair bouwen. Of wat de meest optimale constructie en materiaalgebruik is met betrekking de eisen binnen BREAAM en BENG. Ook onderzoeken wij welke impact energiemaatregelen hebben op de constructie. Denk aan de aanleg van zonnepanelen, Warmte Koude opslag of een warmtepomp.

Innovatief werken

Goed om te weten dat wij innovatieve technieken gebruiken om ontwerpen te optimaliseren en raakvlakken te managen. Bijvoorbeeld door gebouwen in 3D in te meten en deze dankzij Point Cloud te verwerken tot 3D-modellen. Van constructie tot installaties: hiermee heb je een gebouw tot op de millimeter in beeld en kun je tot op de details inzoomen. Ook innovaties zoals het PvE2Go en het Vastgoedportaal zorgen ervoor dat je als opdrachtgever beter grip krijgt en houdt op het bouwproces.

Bekijk ook de andere diensten over Bouwtechnisch advies en engineering

Constructief advies in elke bouwfase nodig?

Neem contact op met onze ingenieurs.