Ga naar hoofdinhoud
Geklimatiseerde en gevalideerde opslag- en distributielocaties
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Geklimatiseerde en gevalideerde opslag- en distributielocaties

Heb je vragen?

Alle specialismen onder één dak

Medicijnen, vaccins, computerchips: goederen waarvan de opslag en de distributie gecontroleerde omstandigheden vereist. De ontwikkeling van deze locaties vraagt om een fors pakket aan specialistische kennis. En dat is de meerwaarde die wij bieden. Een partner die alle specialismen aan boord brengt en je door het hele bouwproces gidst: vanaf initiatief tot en met de validatie.  

Distributiecentra voor Health Care

Een constante temperatuur van -20 graden Celsius? Of juist +5 graden én een specifieke maximale luchtvochtigheid? De opslag en distributie van gevoelige (medische) goederen luistert nauw. Dit maakt de ontwikkeling of verbouw van deze locaties topsport. Qua installatietechniek, bouwkunde, brandveiligheid, realisatie…. En daar ligt onze kracht. Want, of het nu gaat om nieuwbouw of verbouw: in zes stappen brengen we je verder.  

  1. Haalbaarheidsonderzoek | Technische Due Diligence 
  2. Bouwkundig ontwerp [PvE, Omgevingswet/ Besluit Bouwwerken Leefomgeving] & Vergunningen
  3. Engineering [VO, DO, UO, bouwkostenadvies]
  4. Aanbesteding [Bouwteam, bestekken]
  5. Uitvoering [Directievoering en toezicht, contractbeheersing]
  6. Testen én valideren (Good Distribution Practice)

Specialist in klimatologische en gevalideerde opslaglocaties

Deze integrale aanpak zorgt ervoor dat je altijd één partij naast je hebt: van initiatief tot en met de validatie. Dit zorgt in het hele project voor samenhang, heldere afspraken én een vloeiende samenwerking. En niet alleen dat. Als specialist in de ontwikkeling van deze locaties zijn op de hoogte van (lokale) wet- en regelgeving. Vanuit die kennis stellen wij de juiste vragen, doorzien kansen en risico’s en rekenen kritisch mee. Zo voorkom je verrassingen en zorg je voor een maximaal resultaat.  

Van regelgeving naar PvE

Wat betekenen plannen voor een (bestaande) constructie, bouwfysica en logistieke processen? Voor welke materialen en welk installatieconcept kies je en welke leveranciers kunnen hiervoor zorgen? Voordat we aan de slag gaan, brengen onze bouwexperts in kaart wat jouw vraag is en wat je daarvoor – volgens regelgeving - nodig hebt. Wij zorgen voor een PvE (Programma van Eisen) waarin we wensen en eisen vertalen naar oplossingen die passen bij jouw vraagstuk. 

Ontwerp gevalideerde opslaglocaties

Is er groen licht voor het PvE? Dan werken we het concept uit naar een voorlopig ontwerp en definitief ontwerp. Samen met uw of onze eigen architecten komen wij tot een ontwerp waarin we alle beschikbare vierkante meters optimaal benutten. Uiteraard zorgen we ervoor dat – waar nodig – installaties redundant zijn uitgevoerd: van koeling, luchtbehandeling tot vriezer. Ook hebben we de kennis en de best practices in huis met betrekking tot brandveiligheid en vergunningverlening. 

Alle specialismen onder één dak
Alle specialismen onder één dak

Van realisatie naar ingebruikname

Ook na het contracteren van een aannemer blijven we betrokken. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de realisatie in goede banen loopt. Onze directievoerders, toezichthouders en projectleiders kijken kritisch naar oplossingen, risico’s en de beheersing daarvan. We zorgen ervoor dat afspraken (budget, planning en kwaliteit) worden nagekomen. Tijdens de ingebruikname zorgen we ervoor dat een complexe installatie voldoet aan alle wensen en eisen. 

GDP richtlijnen

Extra meerwaarde is dat wij gecertificeerd zijn om na oplevering distributiecentra en opslagplaatsen te valideren volgens de GDP richtlijnen. Dat staat voor Good Distribution Practice. Hiermee beschik je over de zekerheid dat jouw locatie 100% voldoet aan de internationale GDP-richtlijnen en eisen rondom de productveiligheid van medische goederen in hele distributieketen.

Ons track record

In tientallen bouwtrajecten hebben we onze meerwaarde - in binnen- en buitenland - bewezen. Zo werken we voor enkele grote internationale distributiebedrijven, investeringsmaatschappijen en groothandels in medische goederen. In de afgelopen drie jaar zijn we betrokken geweest bij de succesvolle ontwikkeling van (geklimatiseerde) opslagplaatsen en distributiecentra in Rome, Milaan en Venlo.

Informatie aanvragen?

Locatie voor geklimatiseerde en gevalideerde opslag realiseren?

Neem contact op met één van onze specialisten.