In deze interactieve training participatiestrateeg ontwikkel je de kennis en kunde om participatietrajecten vorm te geven en participatiebeleid op te stellen. Je leert op strategisch niveau adviseren over de participatieaanpak bij complexe ruimtelijke en maatschappelijke opgaven en wat de ontwikkelingen in de maatschappij en veranderende wetgeving op het gebied van participatie betekent voor jouw professie, jouw collega’s en jouw organisatie.

Aan de hand van theorie en met behulp van veel praktijkvoorbeelden ontwikkel je stap voor stap de competenties die je nodig hebt om aan de slag te gaan als participatiestrateeg binnen jouw organisatie.

Meld je nu aan

Basis en theorie van participatie

De training tot participatiestrateeg besteedt aandacht aan alle relevante onderdelen die je nodig hebt in de praktijk. Je krijgt les in de geschiedenis van participatie, de verschillende theoretische modellen, de basisbeginselen uit de onderhandelingsleer, de wettelijke kaders en de 10 participatienormen. Samen met je medecursisten wissel je ervaringen en praktijkvoorbeelden uit en voer je verschillende opdrachten uit. Tijdens een wekelijkse intervisieochtend reflecteer je met een klein groepje medecursisten onder leiding van een vaste trainer op de vorderingen.

Gezamenlijk les en intervisie

De training zal bij voorkeur plaatsvinden op een fysieke locatie en bestaat uit 3 trainingsdagen. De studiebelasting bedraagt in totaal 8 uur waarin je gevraagd wordt om je voor te bereiden en tussentijds huiswerk te maken. 

Ervarend en 'blended' leren

In onze trainingen en opleidingen werken wij volgens de principes van ervarend en ‘blended’ leren. Dit betekent dat:

  • De training zeer praktisch is; korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met praktijkoefeningen;
  • Jouw werkpraktijk voor alle oefeningen het uitgangspunt vormt;

Voor wie is de training participatiestrateeg?

De training participatiestrateeg is geschikt voor overheidsprofessionals die al enige ervaring hebben opgedaan met participatie in de praktijk en die een strategische stap willen maken. Dit zijn bijvoorbeeld communicatieadviseurs, omgevingsmanagers en procesbegeleiders.

De trainers zijn Emanuel Borninkhof (Projectmanager en Omgevingsmanager) en Mirle van Huet (Participatiestrateeg en Omgevingsmanager).

Data en aanmelden

Er staan momenteel geen trainingen gepland. Bij voldoende aanmeldingen wordt een datum gepland. De kosten voor deelname bedragen € 2.250,- excl. btw. per deelnemer. Heb je alvast vragen? Neem dan contact met ons op.

Incompany

Deze training biedt Antea Group ook incompany aan. Voor gemeenten, verplichte gemeenschappelijke regelingen en de Rijksoverheid bestaan subsidiemogelijkheden vanuit het A+O fonds. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met Emanuel Borninkhof