Ga naar hoofdinhoud
Waterbodems en baggeren
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Waterbodems en baggeren

Heb je vragen?

Arjan Bakker
Stel een vraag
Ed Oosterbaan
Stel een vraag

Goed en duurzaam beheren van Nederlands water

De Nederlandse wateren hebben een belangrijke functie in onze leef- en werkomgeving. Van de berging, aan- en afvoer van water en scheepvaart tot ecologie, landschap en recreatie. Al die functies vragen om een goed en duurzaam beheer van het watersysteem, waaronder de waterbodem. Antea Group levert op al deze fronten een belangrijke bijdrage.

Sterk in alles onder water

Onze vakbekwame specialisten beheersen de techniek en het proces. Van waterbodemonderzoek en -beleid en baggervraagstukken tot het herstel van natuurgebieden. Sterker: wij zijn gecertificeerd volgens de beoordelingsrichtlijn voor het SIKB-procescertificaat voor milieukundig waterbodemonderzoek (BRL 2003) en milieukundige begeleiding (BRL 6003) bij waterbodemsaneringen. Bij het doen van onderzoek maken we gebruik van innovatieve inwinningstechnieken zoals het inzetten van een onderwaterdrone of slimme meetboot.

Met onze uitgebreide expertise op het gebied van baggeren bieden wij oplossingen voor talloze vraagstukken. Zoals onze kennis en kunde op het gebied van het ontwerpen, aanleggen, monitoren en beheren van baggerdepots voor verspreidbaar of niet toepasbaar slib. Wij beheersen alle aspecten en brengen de effecten op de omgeving in kaart. Daarvoor doorlopen we vanzelfsprekend alle vergunningprocedures.

Goed en duurzaam beheren van Nederlands water
Goed en duurzaam beheren van Nederlands water

Optimale kwaliteit en een goed contact

Voor het verbeteren van de water aan- en afvoer, vaardiepte of ecologisch herstel in zoet en zoutwater brengt Antea Group alle knelpunten en passende maatregelen in kaart. Door de samenwerking met meerdere belanghebbenden hechten we hierbij veel waarde aan optimale communicatie. Daarnaast onderzoeken we mogelijkheden en bedenken we continu plannen om (verontreinigde) baggerspecie zoveel mogelijk duurzaam te hergebruiken. We bepalen slibhoeveelheden, waterbodemkwaliteit, stellen RAW-bestekken op hebben alle kennis en kunde in huis voor waterbodemkwaliteitskaarten, onderwaterinspecties en waterkwaliteit metingen.

De realisatiedoelstellingen zijn altijd afhankelijk van een goed contract. De dynamiek van die uitvoering vraagt om situationeel en daadkrachtig handelen. Daarom beschikken wij binnen Antea Group over uitvoeringspecialisten die zorgen voor concreet resultaat. Zo geven ze richting aan directievoering, toezicht, milieukundige begeleiding en systeemgerichte contractbeheersing.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Voor vragen, informatie of een afspraak over Waterbodems en baggeren.

Neem contact met ons op.

Arjan Bakker
Stel een vraag
Ed Oosterbaan
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie