Ga naar hoofdinhoud
Bodemtechniek en cultuurtechniek
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

De bodem: een uniek en kwetsbaar ecosysteem

Onder onze voeten bevindt zich een uniek en kwetsbaar ecosysteem: de bodem. En overal waar we infra, woongebieden of natuur ontwikkelen, komen we met dit systeem in aanraking. Bij al deze ingrepen is het een meerwaarde om een ervaren cultuurtechnisch partner naast je te hebben. Een bodemspecialist die in elk vraagstuk het juiste maatwerk biedt om de gebruikswaarde van grond te behouden en mogelijk te verbeteren voor het beoogde doel.

Dé bodemspecialist van Nederland

Onze kracht? Die schuilt vooral in onze ervaring en bodemkennis. We zijn als bureau groot geworden in de cultuurtechniek. Van Limburgs löss tot Friese klei: we zijn thuis in elke grondsoort. Daarnaast kennen we de lokale bevoegde gezagen en toezichthouders. Vanuit die kennis bieden we je heldere, realistische adviezen. Omdat we in elke regio over voldoende advies- en onderzoekscapaciteit beschikken, spelen we altijd snel en gericht in op jouw vraag.

Cultuurtechnisch advies in elke fase

Bodemtechniek en cultuurtechniek komt in allerlei opgaves terug. Bij het weer in cultuur brengen van verstoorde bodems, de herontwikkeling van bestaande terreinen of de aanleg van infrastructurele projecten. Met Antea Group beschik je over cultuurtechnische specialisten die in elk project meerwaarde bieden. We stellen de juiste vragen, kennen de risico’s en de best practices. Wat het vertrekpunt ook is, je kunt in élke projectfase een beroep op ons doen. Van het uitvoeren van probleemanalyse, bodemonderzoek en opstellen van adviezen tot en met directievoering en toezicht.

Ontwerpvoorbereiding bodemtechniek

Voor de ontwikkeling van infrastructuur, woonwijken of natuurgebieden is de bodem een onmisbare basis. En of je nu voor een ingreep in stedelijk of landelijk gebied staat: onze bodemspecialisten hebben alle expertise in huis om je bij ontwerpvoorbereiding te ondersteunen. Je kunt ons onder andere inschakelen voor:

  • Ontgrondingen/dempingen;
  • Adviezen voor bouwrijp maken of vergroenen van gebieden;
  • Cultuurtechnische adviezen bij de aanleg van kabels en leidingen;
  • Adviezen rondom waterbufferend en infiltrerend vermogen;
  • Adviezen voor beekherstel;
  • Adviezen voor landbouwgronden (bodemverdichting, wateroverlast of slecht opkomende gewassen).
De bodem: een uniek en kwetsbaar ecosysteem
De bodem: een uniek en kwetsbaar ecosysteem

Verbeteren, verduurzamen, verschralen of vernatten bodem

Ben je niet tevreden met de gebruikswaarde van de grond of wil je deze gebruiken voor een ander doeleinde? Aan de hand van grondboringen, handsonderingen en laboratoriumonderzoek stellen we adviezen op maat op. Denk aan oplossingen om bodemverdichting, wateroverlast of verstuiving tegen te gaan.

Ons track-record

Elk jaar zijn we betrokken bij grote en kleine projecten op het gebied van bodem- en cultuurtechniek. Dit doen we als onderdeel van een groter geheel, maar we kunnen opdrachtgevers ook volledig ontzorgen bij hun bodem- en cultuurtechnische opgaves. Zo zijn onze specialisten betrokken geweest bij diverse gastransportleidingen ten behoeve van de gasrotonde van Gasunie, de ontwikkeling van ondergrondse maar ook bovengrondse hoogspanningsverbindingen zoals Randstad 380 kV of het berekenen en verbeteren van de infiltratiecapaciteit van grond ter plaatse van de militaire vliegbasis Leeuwarden en de Penitentiaire Inrichting te Vught. Iedere dag maken energietransportbedrijven, drinkwaterbedrijven en olie- en gasmaatschappijen gebruik van onze cultuurtechnische ondersteuning.

Meer informatie of offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Meer informatie of een afspraak over bodemtechniek en cultuurtechniek?

Neem contact met ons op.

Willem Bakker
Stel een vraag