Ga naar hoofdinhoud
Geothermie
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

De kansen en mogelijkheden van geothermie

De grond onder onze voeten wordt steeds waardevoller. Bijvoorbeeld als bron van energie via warmte-koudeopslag (WKO) en geothermie. Geothermie staat voor het onttrekken van warm water uit de ondergrond, vanaf 500 meter tot meer dan 4 kilometer diepte. Dit warme water wordt via een warmtewisselaar overgedragen aan een warmtenet en vervolgens gebruikt voor verwarming van bijvoorbeeld tuinbouwkassen of in de bebouwde omgeving.

Van voorbereiding tot uitvoering geothermie

Antea Group beschikt over meer dan 35 jaar ervaring in de voorbereiding, de vergunningaanvraag en de aanleg van locaties voor boringen voor de olie- en gasindustrie. Die expertise is van grote waarde voor initiatiefnemers van geothermie, want het vertaalt zich naar een breed producten- en dienstenpakket. Dat staat voor echt ontzorgen: van het allereerste ontwerp van de boorlocatie, de productielocatie en het warmtenet tot en met de start van het geothermieproject en de daadwerkelijke aanvang van warmtelevering. 

 

De kansen en mogelijkheden van geothermie
De kansen en mogelijkheden van geothermie

Aardwarmte

Aardwarmte is een belangrijke bouwsteen in de verduurzaming van de warmtevoorziening, waarbij er nauwelijks CO2-uitstoot is. Antea Group beschikt over ruime ervaring met omgevingsmanagement, risicomanagement en veiligheidsmanagement. Bij projecten en technieken die gebruik maken van de ondergrond adviseren wij je graag over alle genoemde aspecten.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Meer weten of een afspraak maken over geothermie?

Neem contact met ons op.

Aad Kant
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie