Ga naar hoofdinhoud
Beweegbare en vaste kunstwerken
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Beweegbare- en vaste kunstwerken

In een snelweg of dorpsstraat. In een woonwijk of polderland. Geen land ter wereld waar je zoveel beweegbare en vaste kunstwerken vindt als Nederland. Van al die (beweegbare) bruggen, viaducten, sluizen en gemalen verwachten we betrouwbaarheid en efficiënte prestaties. Nu en later. Of het gaat om nieuwbouw, renovatie of vervanging van kunstwerken: in Antea Group tref je een specialist die voor elk vraagstuk de best passende oplossing vindt. 

Kunstwerken: een veelzijdig partner

De inpassing, reconstructie of het onderhoud van civiele kunstwerken vraagt om maatwerk. Technisch, maar ook als het gaat om de interactie van een object met z’n omgeving. Een partner die al die kennis in eigen huis kan organiseren, is dan een meerwaarde. Daarom vind je bij Antea Group ontwerpers, constructeurs en inspecteurs. Maar ook vakspecialisten in geotechniek, waterbouwkunde of ecologie en de mensen die projecten kunnen organiseren en managen. Dankzij die veelzijdigheid verzeker je je van consistente plannen en efficiënte processen.

De vervangingsopgave

In de decennia na de Tweede Wereldoorlog zijn er ontzettend veel snelwegen, bruggen en sluizen aangelegd. Die komen nu aan het einde van hun levensduur. Technisch gezien, maar ook qua functionaliteit. Dit brengt een enorme opgave met zich mee. Hoe ga je dit werk slim organiseren, met wie ga je dit doen en waar leg je prioriteiten? Goed om te weten dat Antea Group die vervangingsopgave tot één van haar speerpunten heeft benoemd. We hebben volop geïnvesteerd in kennis, tools en capaciteit om ervoor te zorgen dat je grip krijgt en houdt op deze opgave.

Beweegbare- en vaste kunstwerken
Beweegbare- en vaste kunstwerken

Kunstwerkprojecten van a tot z managen

We zijn niet alleen sterk op onderdelen. We zijn vooral ook in staat om kunstwerk-projecten van a tot z te managen. Onze projectmanagers overzien het geheel, weten welke stappen je moet nemen, hoe je plannen onderbouwt en stakeholders en belangen verbindt. En ze zijn in staat om projecten zo te organiseren dat ze binnen budget en planning blijven. Door scherp te zijn, open te communiceren en vakkundig te managen, halen we voor jou het maximale uit jouw project.

Daarbij werken we op basis van de nieuwste inzichten en met state-of-the-art tools. Denk aan 3D-Virtual Design Center, BIM-oplossingen en de toepassing van Virtual en Augmented Reality.

Slim, veilig en groen werken

Met Antea Group kies je voor een bureau dat de lat hoog legt als het gaat om kwaliteit, milieu en veiligheid. We zijn gecertificeerd voor de NEN-EN-ISO14001 en voor trede 5 van de CO2-Prestatieladder. Maar ook op het gebied van informatieveiligheid (NEN-EN-ISO 2700) zijn we onderscheidend. 

In ons ontwerpproces is duurzaamheid en circulariteit een vast thema. Ook de invloeden vanuit klimaatadaptatie en de energietransitie geven wij een plek in ons ontwerpproces.

Meer weten over beweegbare en vaste kunstwerken?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie