21 december 2017 – Antea Group heeft van het Chileense Ministerie van Openbare Werken de definitieve gunning ontvangen om samen met haar Chileense partner ingenieursbureau LEN Y Asociados een nieuw ontwerp te maken voor de dubbele basculebrug over de rivier Cau Cau in Valdivia, Chili.

De huidige brug over de Cau Cau had in juli 2014 in gebruik genomen moeten worden, maar vlak voor de oplevering deden zich technische problemen voor. De brug wordt opnieuw berekend en herontworpen, waarbij gekeken zal worden welke onderdelen van de huidige brug hergebruikt kunnen worden. De brug, met een lengte van 363 meter en een breedte van 14 meter, verbindt het eiland Las Tejas met het gebied Las Animas en zal hiermee de bereikbaarheid van Valdivia verbeteren.

Mooie kans

LEN & Asociados is één van de toonaangevende ingenieursbureaus van Chili en heeft meer dan 40 jaar ervaring in advies- en ingenieursdiensten op het gebied van infrastructuur. “Antea Group is in Nederland al toonaangevend en deze opdracht biedt een mooie kans om ook buiten Nederland onze expertise te laten zien op het gebied van veilige en betrouwbare beweegbare bruggen,” aldus Peter Vos, projectmanager Beweegbare Bruggen.

Voor meer informatie

Over Antea Group

Van stad tot land, van water tot lucht; de ingenieurs en adviseurs van Antea Group dragen in Nederland sinds jaar en dag bij aan onze leefomgeving. We ontwerpen bruggen en wegen, realiseren woonwijken en waterwerken. Maar we zijn ook betrokken bij thema’s zoals milieu, veiligheid, assetmanagement en energie. Onder de naam Oranjewoud groeiden we uit tot een allround en onafhankelijk partner voor bedrijfsleven en overheden. Als Antea Group zetten we deze expertise ook mondiaal in. We combineren hoogwaardige kennis met een pragmatische aanpak. We maken oplossingen haalbaar én uitvoerbaar. We opereren doelgericht en met oog voor duurzaamheid. Zo anticiperen we op de vragen van vandaag en de antwoorden van de toekomst. Al meer dan 65 jaar.

Download hier het hele persbericht