Ga naar hoofdinhoud
Geotechniek
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Aan de basis van elk wegontwerp

Of het nu gaat om de reconstructie of de inpassing van een weg: geotechniek staat altijd aan de basis van een wegontwerp. Bij Antea Group vind je specialisten die in elke projectfase hun geotechnische kennis inbrengen. Hiermee zorgen ze voor veilige, duurzame en slimme oplossingen. Zodat je nu verantwoord kunt bouwen en later onaangename verrassingen voorkomt.

Veelzijdige kennis geotechniek

Stabiliteitsanalyses, het ontwerp van bouwkuipen, of de monitoring van zettingen: met onze specialisten breng je veelzijdige geotechnische kennis aan boord. Vanuit hun bodemkennis: samenstelling en korrelgrootte, sterkte en gedrag doorzien ze geotechnische risico’s. Om vervolgens op basis van jouw uitgangspunten en eisen tot onderbouwde oplossingen en ontwerpen te komen.

Een geotechneut in elke projectfase

De kennis van onze geotechnische specialisten kun je in elke projectfase invoegen. Schakel ons in voor: 

  • Geotechnisch onderzoek: organiseren, begeleiden en interpreteren;

  • Het ontwerp van grondkeringen en bouwkuipen;

  • Stabiliteitsanalyses;

  • Monitoring van zettingen;

  • Grondverbeteringsadviezen;

  • Geotechnisch ontwerp;

  • Advies over grond en funderingstechnieken;

  • Gronddeformaties.

Aan de basis van elk wegontwerp
Aan de basis van elk wegontwerp

Specialisten die integraal denken

Onze mensen bieden je niet alleen geotechnische kennis. Ze beschikken ook over de skills om in multidisciplinaire projecten samen te werken. Dit betekent dat ze oog hebben voor de raakvlakken en de interacties in wegenprojecten. Zo zorgen ze ervoor dat een geotechnisch ontwerp logisch samenvalt met wegontwerp, kabels en leidingen en eventuele bodemverontreinigingen of archeologische vondsten. Dankzij die integrale blik zorgen we voor betere oplossingen, minder faalkosten én een efficiënter ontwerpproces.

Innovatief werken

Goed om te weten dat onze geotechneuten innovatieve technieken toepassen. Denk aan de toepassing van AlluStab: een vinding waarmee we in kwetsbare veengronden fietsinfra aanleggen. Maar ook aan sensoroplossingen om de bodem te monitoren. Of aan technieken waarmee we de ondergrond 3D inmeten en verwerken tot 3D-modellen. Op deze manier blijven we oplossingen optimaliseren en stellen we je in staat om slimmer te werken.

Bekijk ook andere diensten over wegen

Op zoek naar een geotechnisch specialist?

Neem contact met ons op.

Jaap Gros
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie