Ga naar hoofdinhoud
Verkeersveilig ontwerpen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

De route naar meer veiligheid op onze wegen

Binnen elk wegontwerp speelt verkeersveiligheid een cruciale rol. Maar hoe richt je wegen, fly-overs en invoegstroken zo veilig mogelijk in? Hoe bied je weggebruikers een veilige beleving en hoe kom je tot een geaccepteerd plan? Bij Antea Group vind je (ontwerp)specialisten die verkeersveiligheid concreet maken; in kleine en grote infraprojecten.

De route naar meer veiligheid op onze wegen
De route naar meer veiligheid op onze wegen

De verschillende dimensies veiligheid

Verkeersveiligheid kent verschillende dimensies. Het gaat over de technische inrichting en inpassing van wegen. Over richtlijnen en regels. Maar er is ook een subjectieve kant: de veiligheidsbeleving van weggebruikers. Het is de kunst om een wegontwerp vanuit al die invalshoeken te belichten. En om vervolgens die keuzes te maken die passen binnen de projectdoelstelling en het budget dat je hebt. 

In elke fase van een infraproject

Ontwerpers, mobiliteitsadviseurs tot gecertificeerde verkeersveiligheidsauditoren. De kracht van Antea Group is dat wij al die specialisten in huis hebben. Of je nu in de planvormingsfase zit, of een voorlopig ontwerp naar een definitief ontwerp wilt brengen. In elke fase bieden we concrete oplossingen die bijdragen aan meer veiligheid. Schakel ons in voor: 

  • Analyse, onderzoek en monitoring van verkeersveiligheid;

  • Verkeersveiligheidsaudits;

  • Ontwerpoplossingen in het kader van het Strategisch plan Verkeersveiligheid;

  • Beoordelen van wegontwerpen;

  • Inrichting van veilige fietsroute en fietsoversteken;

  • Het veiliger maken van provinciale wegen;

  • Variantenstudies om veiligheid te verbeteren;

  • Verkeersveiligheid in het kader van DO of VO.

De weg naar een geaccepteerd ontwerp

Verkeersveiligheid is een thema waar omwonenden en gebruikers een mening over hebben. Zeker in ontwerptrajecten is het belangrijk om stakeholders inzicht te geven in de (veiligheids)afwegingen die je maakt. Ook dan bieden de adviseurs van Antea Group innovatieve ontwerptechnieken en tools om plannen en varianten te onderbouwen. Denk aan 3D-ontwerpen of Virtual Reality. Of de 6D-driving simulator: een in eigen huis ontwikkelde innovatie om het effect van een ontwerp op weggebruikers te toetsen.

We managen jouw opgave van a tot z

We zijn niet alleen sterk op onderdelen. We kunnen wegenprojecten die in het kader staan van verkeersveiligheid van a tot z voor je managen. Hoe ‘open’ jouw opgave ook is: onze projectmanagers brengen projecten verder. Ze overzien het geheel, weten welke stappen je moet nemen, hoe je plannen onderbouwt en stakeholders en belangen verbindt. En ze zijn in staat om binnen budget en planning je doelstellingen te halen. Zo houd je maximaal grip op jouw project.

Bekijk ook andere diensten over wegen

Samen aan de slag met jouw wegenproject?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie