Ga naar hoofdinhoud
Wegen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Wegen

De inpassing of reconstructie van wegen is een veeleisende opgave. Een weg gaat over mobiliteit en veiligheid. Over interactie tussen omgeving, gebruikers en beheerders. In Antea Group tref je een partner die zich thuis voelt in dit speelveld. Die weet hoe je complexe wegenprojecten tot een goed resultaat brengt.

Wegen: een veelzijdig partner

Een reconstructie in een stadskern, de verbreding van een wegvak in veengebied. De upgrade van een snelweg of een provinciale weg. Elk wegenproject vraagt om een specifieke benadering. Of je nu als Rijkswaterstaat, provincie, aannemer of waterschap bij ons komt, wij zijn een partner die jouw vraagstuk doorziet. Die je stap voor stap (van ontwerp tot contracting; van realisatie tot beheer) meeneemt en je naar een breed geaccepteerde oplossing loodst.

In elke fase de juiste vakspecialist

Bodem en ondergrond, natuur en water, omwonenden en gebruikers: ze zijn allemaal van invloed op jouw opgave. Dan is het goed om te weten dat wij op al die onderdelen de beste specialisten van Nederland in huis hebben. Zo brengen we altijd de kennis aan tafel die nodig is. Denk aan vakspecialisten op het gebied van geotechniek, mobiliteit of ecologie. Maar ook aan ontwerpers, kostendeskundigen, contractadviseurs en BIM-modelleurs.

Wegen
Wegen

Wegenprojecten van a tot z managen

We zijn niet alleen sterk op onderdelen. We zijn ook in staat om jouw project van a tot z te managen. Want, of je nu de opdracht hebt om een weg veiliger te maken of om de doorstroming op een wegvak te verbeteren. Hoe ‘open’ jouw opgave ook is: onze projectmanagers, omgevingsmanagers en ontwerpleiders brengen projecten verder. Ze overzien het geheel, weten hoe je plannen onderbouwt en stakeholders en belangen verbindt. En ze zijn in staat om projecten zo te organiseren dat ze binnen budget en planning blijven. Zo houd je maximaal grip op jouw project.

Nieuwe concepten

De opkomst van de elektrische fiets, de ontwikkeling van zelfsturend vervoer. Onze mobiliteit verandert. Dit heeft gevolgen voor het ontwerp, de reconstructie en inpassing van wegen. Bij ons vind je de deskundigen die deze concepten weten te vertalen naar concrete plannen voor wegen en fietspaden. Daarnaast zetten we nieuwe technologieën in om slimmer te werken en ontwerpen beter te onderbouwen. Denk aan parametrisch ontwerpen, VR- en AR-toepassingen of onze 6D-rijsimulator.

Slim, veilig en groen werken

Met Antea Group kies je voor een bureau dat de lat hoog legt als het gaat om kwaliteit, milieu en veiligheid. We zijn gecertificeerd voor de NEN-EN-ISO14001 en voor trede 5 van de CO2-Prestatieladder. Maar ook op het gebied van informatieveiligheid (NEN-EN-ISO 2700) zijn we onderscheidend. Daarnaast werken we op basis van de nieuwste inzichten en met state-of-the-art tools. 

Hulp nodig bij jouw wegenproject?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie