Ga naar hoofdinhoud
Wegontwerp / BIM
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Wegontwerp / BIM

Bij infraprojecten hebben we te maken met projecteisen, tegenstrijdige belangen en richtlijnen die niet altijd eenduidig zijn. De route naar een geaccepteerd wegontwerp is er één van proberen, schrappen, aanpassen en opnieuw beginnen. Dit vraagt om een specialist die je naar een resultaat loodst waarmee iedereen verder kan. Die kennis heeft van techniek, maar ook in staat is om in- en overzicht te houden. Dit is de waarde die onze ontwerpers toevoegen.

Wegontwerp voor inpassing en reconstructie

Niets is zo grillig als een ontwerptraject. Zeker als het om de reconstructie of inpassing van wegen gaat. Je hebt te maken met specialisten die vanuit hun vakgebied input leveren. Maar ook met stuur-, gebruikers- en klankbordgroepen. Raakvlakken, aanvullende wensen en eisen: een kleine ontwerpwijziging kan grote gevolgen hebben. Dan is het de kunst om risico’s en kansen te doorzien. En met passende oplossingen een ontwerp toch op koers te houden.

Ontwerpen in de context van een weg

Je zult merken dat hierin de kracht van onze ontwerpspecialisten schuilt. Vanuit jouw vraagstuk, ambitie en budget zijn ze in staat om je naar de juiste oplossing te loodsen. Ze kijken niet alleen naar de technische kant van het verhaal, maar ook naar de context van een weg. Wat is het doel, welke interacties zijn er en hoe kom je uiteindelijk tot het beste compromis? Uiteraard zetten we de nieuwste inzichten en tools in om ontwerpen en het traject ernaar toe te optimaliseren. Je kunt ons inschakelen voor: 

 1. Ontwerp van rijkswegen;

 2. Ontwerp van binnenstedelijke infra;

 3. Ontwerp van provinciale wegen;

 4. Ontwerp projectfaseringen;

 5. Ontwerpmanagement;

 6. Ondersteuning bij omgevingsmanagement;

 7. Adviseren en ondersteunen bij 3D-ontwerp en BIM.

Wegontwerp / BIM
Wegontwerp / BIM

Wegontwerp in elke projectfase

We kunnen je ondersteunen in élke fase waar ontwerpexpertise wordt gevraagd. In de planstudiefase, of in het traject van Voorlopig Ontwerp (VO) naar Uitvoeringsontwerp (UO). Onze wegontwerpers weten als geen ander hoe ze de input van gebruikers en stakeholders moeten vertalen naar een geaccepteerd 3D-ontwerp.

Bouw Informatie Model

Zeker in complexere wegenprojecten is het Bouw Informatie Model (BIM) de sleutel om in- en overzicht te houden. Om ontwerp, planning en kosten te beheersen. Maar ook om raakvlakken en informatiestromen te managen, varianten te vergelijken en fouten op te sporen. Dit resulteert in betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter ontwerpproces. Je vindt bij ons de experts die BIM succesvol integreren en toepassen binnen wegenprojecten. We verzorgen onder meer: 

 • Raakvlakmanagement;

 • Clashcontroles;

 • Informatiemanagement;

 • VR- en AR-modelreviews.

Nieuwe concepten

De opkomst van de elektrische fiets. De ontwikkeling van zelfsturend vervoer. Onze mobiliteit verandert. Dit heeft gevolgen voor het ontwerp van wegen. In Antea Group tref je een partner waarmee je deze concepten kunt vertalen naar concrete plannen voor wegen en fietspaden. We zetten nieuwe technologie in om dit soort plannen en ontwerpen te onderbouwen. Denk aan parametrisch ontwerpen, VR- en AR-toepassingen of onze 6D-rijsimulator.  

Bekijk ook andere diensten over wegen

Meer weten over wegontwerp en BIM?

Neem contact met ons op.

Sander Nijhof
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie