Ga naar hoofdinhoud
Value Engineering
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Van onschatbare waarde in planstudietrajecten

Geld speelt binnen infraprojecten een cruciale rol. De financiën vormen een belangrijk kompas voor de keuzes die je wel of juist niet maakt. En wie budgetten zo optimaal mogelijk weet in te zetten, kan de kwaliteit van een project vergroten. In de verkennings- en planstudiefase is een goede kostendeskundige daarom van onschatbare waarde.

Kostendeskundige

De aanleg van een snelweg en de reconstructie van een provinciale weg: ze vragen in de planfase om talloze afwegingen. Technische én financiële. Want, welke investeringen zijn nodig voor een oplossing die op de lange duur echt meerwaarde biedt? En welke oplossing of variant biedt kwalitatief en economisch gezien de meeste waarde? Vragen waarbij de kostendeskundige duidelijkheid en richting geeft.

Gefundeerd en realistisch

Met hun kennis van werkvoorbereiding en materialen, bouwmethodieken en risico’s spelen onze kostendeskundigen een belangrijke rol in planstudietrajecten. Ze zorgen voor realistische ramingen, exploitatieberekeningen en gefundeerde begrotingen. In eenvoudige en complexe projecten. Ook wanneer er sprake is van scopewijzigingen of veranderende inzichten, rekenen ze mee aan oplossingen die binnen een nieuwe financiële werkelijkheid passen. Onze kostendeskundigen zijn sterk in: 

  • Het opstellen van een begroting in de verkenningsfase;

  • Het opstellen van aannemersbegrotingen;

  • De berekening van bouwmethodieken;

  • Het maken van exploitatieberekeningen;

  • Doorvoeren en doorrekenen van bezuinigingsrondes;

  • Opstellen van ramingen en elementbegrotingen.

Van onschatbare waarde in planstudietrajecten
Van onschatbare waarde in planstudietrajecten

Sterk in een multidisciplinaire omgeving

Je haalt met Antea Group kostendeskundigen in huis die gewend zijn om in multidisciplinaire planstudietrajecten te werken. Dit merk je meteen. Zo zoeken ze proactief de verbinding tussen aanpalende disciplines zoals wegontwerp, mobiliteit en omgevingsmanagement. Juist door oog te hebben voor al deze interacties én oplossingsgericht te werken, zorgen ze ervoor dat de financiële puzzel wordt gelegd.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook andere diensten over planstudies

Meer weten over Value Engineering?

Neem contact met ons op.

Sander Steenbergen
Stel een vraag
René de Boer
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie