Ga naar hoofdinhoud
De slimme route naar een geaccepteerd wegontwerp
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

De slimme route naar een geaccepteerd wegontwerp

Bij infraprojecten hebben we te maken met projecteisen, tegenstrijdige belangen en veranderende inzichten. Binnen een planstudie is de route naar een geaccepteerd wegontwerp er één van schrappen, aanpassen en opnieuw beginnen. Dit vraagt om een specialist die je naar een geaccepteerd resultaat loodst. Die kennis heeft van techniek en richtlijnen, maar ook in staat is om in- en overzicht te houden.

Wegontwerp voor inpassing en reconstructie

Binnen planstudies is niets zo grillig als het ontwerptraject. Je hebt te maken met specialisten die vanuit hun vakgebied input leveren. Maar ook met stuur-, gebruikers- en klankbordgroepen. Raakvlakken, aanvullende wensen en eisen: een kleine ontwerpwijziging kan grote gevolgen hebben en tot nieuwe varianten leiden. Dan is het de kunst om met passende en creatieve oplossingen een wegontwerp toch op koers te houden.

Ontwerpen in de context van een weg

Je zult merken dat hierin de kracht van onze ontwerpspecialisten schuilt. Vanuit jouw vraagstuk, ambitie en budget zijn ze in staat om je naar de juiste oplossing te loodsen. Ze kijken niet alleen naar de technische kant van het verhaal, maar ook naar de context van een weg. Wat is het doel, welke interacties zijn er en hoe kom je tot het beste compromis? En sluit dit vervolgens aan bij de prestaties die je verwacht? 

We zetten onze ontwerpers binnen planstudies in voor het: 

  1. Ontwerp van rijkswegen;

  2. Ontwerp van binnenstedelijke infra;

  3. Ontwerp van provinciale wegen;

  4. Ontwerp van onderliggend wegennet;

  5. Ontwerp van kunstwerken;

  6. Ondersteunen bij omgevingsmanagement;

  7. Adviseren en ondersteunen bij 3D-ontwerp en BIM.

De slimme route naar een geaccepteerd wegontwerp
De slimme route naar een geaccepteerd wegontwerp

Sterk in een multidisciplinaire omgeving

Je haalt met Antea Group wegontwerpers in huis die gewend zijn om in multidisciplinaire planstudietrajecten te werken. Dit merk je meteen in de manier van samenwerken en communiceren. Maar ook omdat ze feeling met het werk willen houden. Bijvoorbeeld door met locatiebezoeken meer inzicht te krijgen in een locatie, raakvlakken en risico’s. En hoewel je in onze ontwerpers kritische meedenkers treft, zien ze altijd mogelijkheden om ontwerpen optimaler, veiliger of kwalitatief te verbeteren.

Nieuwe concepten

De opkomst van de elektrische fiets. De ontwikkeling van zelfsturend vervoer. Onze mobiliteit verandert. Dit heeft gevolgen voor het ontwerp van wegen. In Antea Group tref je een partner waarmee je deze concepten kunt vertalen naar concrete plannen voor wegen en fietspaden. We zetten nieuwe technologie in om dit soort plannen en ontwerpen te onderbouwen. Denk aan parametrisch ontwerpen, Virtual Reality en Augmented Reality toepassingen of onze 6D-rijsimulator

Meer informatie of offerte aanvragen:

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook andere diensten over planstudies

meer weten over wegontwerp?

Neem contact met ons op.

René de Boer
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie