Ga naar hoofdinhoud
vervangingsopgave
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Landschappelijke inpassing

Heb je vragen?

Harm Bult
Stel een vraag
René de Boer
Stel een vraag

Landschapsarchitect: technische concepten vertalen en verbeelden

De aanleg of upgrade van infra heeft altijd gevolgen voor de kwaliteit en het karakter van het landschap. Infra doorsnijdt bestaande structuren, verdeelt het landschap. Een goede landschappelijke inpassing is daarom een voorwaarde om tot een geaccepteerd plan te komen. Onze stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten maken de verbinding tussen techniek en ontwerp.

Landschapsarchitectuur

De inpassing van kunstwerken, de upgrade van een weg. Elke ontwikkeling moet meerwaarde bieden aan gebruikers, maar het liefst ook aan de omgeving. Met respect voor de landschappelijke context, cultuurhistorie en natuurwaarden. Juist in plan- en variantenstudies is het de uitdaging om techniek én vormgeving bijeen te brengen. Antea Group brengt de specialisten aan boord die technische concepten kunnen vertalen én verbeelden. Je kunt ze inzetten voor: 

  • Het opstellen van ruimtelijke gebiedsvisies;

  • Het ontwikkelen van infraconcepten;

  • Het opstellen van landschappelijke ontwerpen;

  • Ondersteuning bij omgevingsmanagement.

Landschapsarchitect: technische concepten vertalen en verbeelden
Landschapsarchitect: technische concepten vertalen en verbeelden

Sterk in een multidisciplinaire omgeving

Je haalt met Antea Group stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten in huis die gewend zijn om in multidisciplinaire planstudietrajecten te werken. Dit merk je meteen. Zo zoeken ze continu de verbinding tussen disciplines zoals infrastructuur, ruimtelijke ordening en planologie. En ze zoeken de samenwerking met bewoners, beheerders en ondernemers. Door goed te kijken en zorgvuldig te luisteren komen ze tot de ingrediënten voor een haalbaar en maakbaar ontwerp.

Landschappelijke inpassing: de weg naar een geaccepteerd ontwerp

De landschappelijke inpassing is een thema waar omwonenden en gebruikers een mening over hebben. Zeker in ontwerptrajecten is het belangrijk om stakeholders inzicht te geven in de (ontwerp)afwegingen die je maakt. Ook dan bieden onze adviseurs innovatieve technieken en tools om plannen en varianten te onderbouwen en te verbeelden. Denk aan 3D-ontwerpen of Virtual Reality. Of onze 6D-drive simulator. Een innovatie (in eigen huis ontwikkeld) om het effect van een ontwerp op weggebruikers te toetsen.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Bekijk ook andere diensten over planstudies

Meer weten over landschappelijke inpassing?

Neem contact met ons op.

Harm Bult
Stel een vraag
René de Boer
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie