Ga naar hoofdinhoud
Vanuit de mindset dat je een planstudie mét elkaar maakt
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Vanuit de mindset dat je een planstudie mét elkaar maakt

Nieuwe infra wordt nooit zomaar aangelegd of aangepast. Over elke kilometer asfalt is nagedacht. Over het ontwerp, over de effecten op veiligheid en landschap, natuur en geluid. Zeker voor grote infraprojecten zijn planstudies trajecten van de lange adem. Omdat Antea Group één van de weinige bureaus is die de expertise in huis heeft om deze ‘marathonprojecten’ tot een goed resultaat te brengen, zijn we betrokken bij de meest toonaangevende planstudies in Nederland.

Een strak proces, consistente producten

De aanleg of verbreding van een snelweg, de reconstructie van een provinciale weg: tussen het eerste idee en het tracébesluit worden talloze keuzes gemaakt. Over ontwerp, (landschappelijke) inpassing, geluid en veiligheid. En elke oplossing beïnvloedt de ander. Zeker wanneer je onderweg te maken krijgt met tegenstrijdigheden, scopewijzigingen, veranderende inzichten. Dit vraagt om een partij die deze puzzelstukjes bijeenbrengt. Die zorgt voor een strak georganiseerd proces, heldere afspraken en consistente producten. En die tegelijkertijd de projectmijlpalen niet uit het oog verliest.

De juiste kennis op het juiste moment

In de afgelopen jaren zijn we betrokken geweest bij grote planstudies zoals de A4, Haaglanden, A27 Houten-Hooipolder, N35 Nijverdal-Wierden, Zaarderheiken en de N381. En al deze opgaven wisten we succesvol tot een Ontwerp-Tracébesluit (OTB) en Tracébesluit (TB) te brengen, binnen de planning. Eén van de succesfactoren is dat we álle (technische) expertise in huis hebben om een planstudie zorgvuldig en volledig te doorlopen: van constructeur tot ecoloog, van verkeerskundige tot landschapsarchitect, van geluidsspecialist tot omgevingsmanager. We kunnen op elk domein snel schakelen en beschikken altijd over de juiste kennis op het juiste moment.

Vanuit de mindset dat je een planstudie mét elkaar maakt
Vanuit de mindset dat je een planstudie mét elkaar maakt

Vormgeven aan de samenwerking

Daarnaast zijn we als geen in ander staat om vorm te geven aan samenwerking. Dit doen we door structuur te bieden. Maar ook vanuit de mindset dat je een planstudie mét elkaar maakt. Dat een planstudie méér is dan het aaneenrijgen van specialistische kennis, maar vooral ook een kwestie is van goed communiceren, verwachtingen managen en zélf het voortouw nemen. Dit is waar onze planstudie-experts sterk in zijn: kennis mobiliseren, verbinden en integreren. Dit doen we vanuit onze interne organisatie, maar uiteraard ook met partners.

Van a tot z managen

Je kunt onze planstudie-experts inschakelen voor de grote OTB-studies voor Rijkswaterstaat. Antea Group is in staat om deze trajecten van a tot z te managen. En hoe ‘open’ jouw vraag ook is: onze projectmanagers overzien het geheel. Ze weten welke stappen je moet nemen, hoe je plannen en planningen onderbouwt en belangen en stakeholders verbindt. Door scherp te zijn, open te communiceren en vakkundig te managen, halen we voor jou het maximale uit projecten.

Slim, veilig en groen werken

Met Antea Group kies je voor een ingenieurs- en adviesbureau dat de lat hoog legt als het gaat om kwaliteit, milieu en veiligheid. We zijn gecertificeerd voor de NEN-EN-ISO14001 en voor trede 5 van de CO2-Prestatieladder. En we zetten de nieuwste technieken in om maximale kwaliteit te bieden en slimmer te werken. Denk aan de toepassing van 3D-ontwerp, het Bouw Informatie Model (BIM) en Systems Engineering. Maar we maken ook gebruik van datascience, sensoring en toepassingen als Virtual Reality en Augmented Reality om plannen te onderbouwen.

Meer informatie of offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Zoek jij naar advies op het gebied van planstudies?

Bel of mail gerust naar onze adviseurs.

René de Boer
Stel een vraag