Ga naar hoofdinhoud
Mobiliteit
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Denken vanuit de weg, het voertuig én de mens

Met de aanleg of upgrade van infra wil je zorgen voor meer bereikbaarheid, betere doorstroming en verkeersveiligheid. Maar hoe zorg je ervoor dat de investering die je doet maximaal bijdraagt aan de doelen die je hebt? Dit vraagt om goede plannen voor nu, slimme keuzes voor later. Onze mobiliteitsadviseurs staan je bij om in planstudietrajecten tot geaccepteerde oplossingen te komen.

Denken over weg, voertuig én mens

Welk effect heeft een wegverbreding op de verkeersintensiteit in de regio? Hoe zorg je voor veilige infraoplossingen: voor nu en over tien jaar? De antwoorden gaan in de basis over drie elementen: de inrichting van wegen, de voertuigen waarin we (gaan) rijden en het gedrag van mensen. In planstudietrajecten is het de kunst om deze drie elementen in een vroeg stadium te betrekken. En vanuit dit perspectief oplossingen te ontwerpen, varianten te vergelijken en keuzes te onderbouwen.

Slimme mobiliteitsoplossingen

Hierin ligt de kracht van Antea Group. Je vindt bij ons de beste mobiliteitsspecialisten van Nederland. Experts die kennis hebben van wet- en regelgeving, de nieuwste mobiliteitsconcepten, van verkeersmodellen en verkeerspsychologie. Dankzij die veelzijdigheid helpen we je bij effecten- en variantenstudies op weg naar oplossingen die leiden tot een geaccepteerd plan. We bieden je ondersteuning op het gebied van:   

  • Verkeersmanagement: kosteneffectieve maatregelen om bestaande infra beter te benutten;

  • Het opstellen en evalueren van regelscenario's en het opstellen en toetsen van verkeersplannen;

  • Statische en dynamische verkeersmodellen om keuzes te onderbouwen;

  • Advies over het vergroten van verkeersveiligheid vanuit sociaal en gedragskundig oogpunt;

  • Smart Mobility-oplossingen;

  • Implementatie van concepten als ‘Natuurlijk Sturen’.

Denken vanuit de weg, het voertuig én de mens
Denken vanuit de weg, het voertuig én de mens

Smart Mobility

Data (over de weg, het voertuig en de mens) bieden nieuwe aanknopingspunten en inzichten over hoe je infra beter en slimmer in kunt zetten. ‘Smart’ is daarom niet meer weg te denken uit verkenningen en planstudies. Je vindt bij ons de adviseurs die Smart Mobility-oplossingen integreren in plannen. Bijvoorbeeld hoe je datascience en sensoring inzet om verkeersveiligheid en de doorstroming op het wegennet te monitoren, te analyseren en te verbeteren.

Sterk in een multidisciplinaire omgeving

Je haalt met Antea Group mobiliteitsspecialisten in huis die gewend zijn om in multidisciplinaire planstudietrajecten te werken. Dit merk je meteen: in de manier waarop ze samenwerken en communiceren. Zo zoeken ze proactief de verbinding tussen de betrokken disciplines zoals infrastructuur, ruimtelijke ordening, datascience en psychologie. Juist door oog te hebben voor al deze interacties zien ze altijd mogelijkheden om oplossingen optimaler, veiliger of kwalitatief beter te maken.

Nieuwe concepten: 6DDS en Virtual Engineering

De opkomst van de elektrische fiets. De ontwikkeling van zelfsturend vervoer. Onze mobiliteit verandert. Dit heeft gevolgen voor het ontwerp van infrastructuur. In Antea Group tref je een partner die deze concepten vertaalt naar concrete en toekomstbestendige plannen. We zetten nieuwe technologie in om plannen en ontwerpen te onderbouwen. Denk aan Virtual Reality en Augmented Reality toepassingen. Of onze 6D-driving simulator: een innovatie (in eigen huis ontwikkeld) om het effect van een ontwerp op weggebruikers te toetsen.

Meer informatie of offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Meer weten over onze mobiliteitsprojecten?

Neem contact met ons op.

René de Boer
Stel een vraag