Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen: dat kenmerkt de Professional van de maand. Iedere maand wordt één van onze professionals in de spotlights gezet. Om onze waardering uit te spreken én als extra motivatie voor het goede werk dat ze doen. Deze maand: Simone de Rijke, ingenieur Infrastructuur.

Wat is je functie bij Antea Group?

“Binnen Antea Group houd ik me bezig met constructieve vraagstukken van allerlei vormen en maten. Zo reken ik niet alleen aan constructies van bruggen maar ook bijvoorbeeld aan bewegingswerken. Ik ben daarnaast betrokken bij meerdere innovatie projecten waarvan één binnen het Young Improving Heroes-traject, een exclusief opleidingstraject voor een selecte groep jonge werknemers van Antea Group. Naast de techniek voer ik ook organisatorische werkzaamheden uit binnen projecten door soms de rol van projectleider op me te nemen. Op die manier houd ik me met technische inhoud maar ook met organisatie bezig.”

Hoe is het om ingenieur te zijn?

“Ik ben er trots op om een ingenieur te zijn! Als ingenieur lijkt geen uitdaging te groot en kan je techniek tot het uiterste drijven om je doel te behalen. Je krijgt bovendien de kans om indrukwekkende constructies en producten te maken waar mensen profijt van hebben, zoals producten die mobiliteit verbeteren en onze infrastructuur verduurzamen. Zo krijg ik bij Antea Group de kans om technische limieten op te zoeken door onder andere het werken aan duurzame innovaties. Van dat soort projecten gaat mijn ingenieurshart toch echt sneller kloppen.”

Aan welk project werk je nu en wat is daar bijzonder aan?

“Binnen het ontwikkeltraject van Young Improving Heroes ben ik onder andere bezig met het digitale innovatieproject over automatisering van ons ontwerp- en ingenieurswerk. Hierbij werk ik met een team aan het parametriseren van stalen brugdekken ten behoeve van nieuwbouwberekeningen en herberekeningen. Het realiseren van deze innovatie vergt van het team inzicht in ontwerp, analyse en programmeren. De eerste resultaten in dit traject zijn al geboekt en zijn veelbelovend! De verwachtingen liggen dus hoog voor de toekomst. Met het behalen van dit doel willen we onze diensten sneller en goedkoper kunnen aanbieden, gepaard met een nog hogere kwaliteit van producten.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Antea Group is een bedrijf dat veel vrijheid biedt aan zijn werknemers. Daardoor heb ik een divers pallet aan werkzaamheden op me kunnen nemen, wat voor mij elke dag anders maakt. Dat geeft veel uitdaging en is ontzettend interessant! Als je het initiatief neemt en actief inspeelt op zaken die jou motiveren, krijg je passend bij Antea Group de ruimte en middelen om je plan werkelijkheid te maken. Dat geeft veel energie. Binnen Antea Group is “creëer je eigen wereld” geen sprookje of gewoon een mooie uitspraak maar is het de realiteit.”