Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen. Om onze ingenieurs en adviseurs in de spotlights te zetten, maken we vanaf nu iedere maand een Antea Group Professional van de maand bekend. Maarten Klont bijt het spits af. Hij is werkzaam als adviseur aan zeer uiteenlopende projecten: van procesmatig tot juridisch, van berekenen tot tekenen, van bouwkundig tot klimaatadaptatie.

Wat is je functie bij Antea Group?

“Ik ben adviseur en zal binnenkort de rol van projectleider daarbij gaan vervullen.”

Hoe is het om ingenieur te zijn?

“Super vet! Je bent elke dag bezig om nieuwe oplossingen voor nieuwe vraagstukken te verzinnen. Geen vraag is hetzelfde waardoor er steeds een passende oplossing dient te worden gezocht. Het is erg leuk om daar over na te denken, omdat het antwoord vaak nog niet bestaat.”

Van techniek, installaties, constructies en bouwfysica tot en met kosten en bouwproducten. En dat alles hangt met elkaar samen. 


Maarten Klont
Adviseur Bouw

Beschrijf in het kort aan welk project je nu werkt en vooral wat er bijzonder aan is.

“Ik werk nu aan de Multifuncionele Accommodatie Cammeleur in Dongen. Antea Group verzorgt het contractmanagement. We zijn namens onze opdrachtgever, de gemeente Dongen, contractmanager. Het leuke daar aan is dat het een moderne geïntegreerde contractvorm betreft. Dit zorgt ervoor dat onze expertise wordt gevraagd op politiek speelveld, maar dat we ook procesmatig de diepte van het gebouw in kunnen. We moeten iets kunnen zeggen over alle aspecten van het gebouw: van techniek, installaties, constructies en bouwfysica tot en met kosten en bouwproducten. En dat alles hangt met elkaar samen. Dit maakt het een complex verhaal waarin wij als ingenieurs en adviseurs de opdrachtgever contractueel goed door zo’n project proberen te loodsen.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Misschien een cliché, maar ‘creëer je eigen wereld’ gaat echt op voor mij. Ik mag overal aan snuffelen en de diepte in. En als ik zelf ideeën heb, mag ik ze uitwerken en ermee aan de slag gaan. Ik ben super enthousiast en tevreden!”