Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen: dat kenmerkt de Professional van de maand. Iedere maand wordt één van onze professionals in de spotlights gezet. Om onze waardering uit te spreken én als extra motivatie voor het goede werk dat ze doen. Deze maand: Dirkjan Krijnders, senior adviseur Milieu en Veiligheid.

Wat is je functie bij Antea Group?

“Ik ben officieel senior adviseur bij Milieu & Veiligheid, maar mijn missie binnen Antea Group is alles wat wij met monitoring doen naar een hoger plan tillen.”

Hoe is het om zo'n missie te hebben?

“Heel leuk, je ziet veel van het bedrijf en krijgt vragen uit veel verschillende hoeken. Vaak is het wel een uitdaging je snel in de materie in te werken en te kijken wat we daar met sensoren zouden kunnen bijdragen. Vooral als daar geen standaardoplossing uit komt kun je lekker creatief een oplossing verzinnen.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Omdat je aan tafel zit met de problemen uit de ‘echte’ wereld en ik de kans krijg die te koppelen aan (academisch) onderzoek. Dat maakt het onderzoek relevanter en het werk leuker.”

Aan welk project werk je nu en wat is er bijzonder aan?

“Binnen het project Phoenix doen we samen met zes universiteiten onderzoek naar hoe met simpele sensorballetjes een onbekende omgeving optimaal in kaart zou kunnen worden gebracht. Idee is om met machine learning en evolutionaire algoritmes in een aantal slagen tot zowel een optimaal sensorballetje als een goed model van de omgeving te komen. De uitdaging is om binnen een onderzoeksproject met een visie voor tien tot twintig jaar de ontwikkeling te vinden die met een beetje doorontwikkeling direct inzetbaar is voor ons werk.

Binnenkort gaan we de eerste metingen met sensorballetjes doen in echte leidingen in plaats van onze testopstelling in Eindhoven. Die link tussen lange termijnonderzoek en actuele problemen is voor zowel Antea Group als de universiteiten een bijzondere.”