Ga naar hoofdinhoud
Waterbouw
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Waterbouw: slimme faseringen, goede logistiek, minimale overlast

Voor de realisatie van waterbouwkundige en waterrobuuste werken laat je niets aan het toeval over. Zeker wanneer je aan de slag gaat in een kwetsbare omgeving kies je voor een zorgvuldige, slimme en veilige uitvoering. Binnen budget én planning; met oog voor de omgeving. Dit vraagt om een realisatiepartner op wie je in elke projectfase kunt bouwen.

Specialisten in waterbouw

Met de afdeling Realisatie van Antea Group kies je voor een ervaren partner die je van a tot z ontzorgt in waterbouw- en waterbeheersingsprojecten. Dit betekent dat je één aanspreekpunt hebt die al het werk voor je regelt: organisatie, coördinatie en uitvoering. We bieden niet alleen ervaren technisch specialisten, projectleiders en werkvoorbereiders. We beschikken ook over eigen materieel om het werk op of onder water uit te kunnen voeren. .

Lokale kennis

Van Friesland tot Noord-Brabant; in binnenstedelijk of landelijk gebied, op tientallen locaties hebben we waterbouwprojecten uitgevoerd. Hiermee kies je voor een realisatiepartner met ruime kennis van gebied, lokale wet- en regelgeving en stakeholders. En als de aannemer van een landelijk ingenieurs- en adviesbureau brengen we – waar nodig - specialistische kennis aan boord. Bijvoorbeeld om te ondersteunen bij constructieberekeningen, hydrologische kennis, vergunningenprocedures of de persoonlijke communicatie met belanghebbenden. 

Waterbouw: slimme faseringen, goede logistiek, minimale overlast
Waterbouw: slimme faseringen, goede logistiek, minimale overlast

Maatwerk in kade- en oeverwerken

De realisatie van kade- en oeverwerken vraagt om een doordachte aanpak. Of we nu op industrieterrein, in een historische stadskern of in het landelijk gebied werken. We houden in onze plannen rekening met bereikbaarheid, veiligheid, natuurwaarden en omgeving. Vanuit onze kennis en ervaring doorgronden we elke situatie: kansen én risico’s. En we beschikken over het juiste materieel (pontons, kranen) om het werk goed en C02-vriendelijk uit te voeren: vanaf de oever én vanaf het water

Realisatiespecialist in jachthavens en steigers

Van groot tot klein; in stedelijk of landelijk gebied. In de loop der jaren hebben we tientallen jachthavens en steigers aangelegd of gemoderniseerd. Overal zorgden we voor een visitekaartje dat bijdraagt aan de beleving van waterrecreanten. Van het ontwerp en de aanleg van steigers, boothellingen tot damwanden: op elk onderdeel hebben we de kennis en ervaring in huis.

Aanleg natuurvriendelijke oevers

De komende jaren wordt er volop geïnvesteerd in de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Goed om te weten dat je met Antea Group een ervaren specialist aan boord brengt om deze milieuvriendelijke oevers te realiseren. Bij ons vind je de projectleiders, werkvoorbereiders en uitvoerders die ervaren zijn in de aanleg van natuurvriendelijke oevers. We voegen daar onze kennis van ecologie en ontwerp aan toe.

Waterrobuust Nederland

Lange periodes van droogte, onderbroken door momenten met extreme regenval. Koppel dat aan de groei van stedelijke delta’s en je hebt in een notendop de complexe opgave waar waterbeheerders de komende tijd voor staan. Elke dag werken wij in honderden projecten aan het realiseren van een klimaatbestendig en waterrobuust Nederland. Bekijk wat voor concrete oplossingen wij inzetten voor een waterrobuuste leefomgeving.

Projecten

alt-text

Azaleapark

Realisatie klimaatbestendige wijk Zwolle
alt-text

Waterresort Blocksyl

behoedzaam bouwen naast Natura 2000 gebied
alt-text

Wetterskip Fryslân

Ondersteuning bij onderhoudsbaggerwerken Friesland

Ook interessant:

Op zoek naar een specialist voor de realisatie van waterbouwkundige werken of het onderhoud van de buitenruimte?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie